Haberler

Banvit'ten Kuş Gribi Açıklaması: Alakamız Yok

Güncelleme:

Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayii A.Ş., kuş gribi vakası görülen işletmeyle alakalarının olmadığını duyurdu. Bölgede karantina uygulaması ise hala devam ediyor.

Banvit, Bandırma Edincik'te bulunan kuş gribine ilişkin açıklama yaptı. Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayii A.Ş., kuş gribi vakası görülen işletmeyle herhangi bir ilişkisinin bulunmadığını bildirdi. Öte yandan bugün Banvit hisselerinde yüzde 3'ü aşan kayıplar yaşandı.

BANVİT'TEN KUŞ GRİBİ AÇIKLAMASI

Banvit'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "İlçemiz Edincik Mahallesinde, bağımsız çalışan bir yumurta üretim işletmesinde kuş gribi vakası görülmüştür. Bu işletme ile herhangi bir ilişkimiz bulunmamakta olup, şirketimize bağlı tüm tesis ve kümeslerimizde biyogüvenlik önlemleri en üst düzeyde uygulandığından, kümeslerimizde kuş giribi vakasının görülmesi sözkonusu değildir. Ayrıca işletmelerimiz karantina bölgesi ve koruma bandı dışında bulunmaktadır."

BÖLGEYE GİRİŞ-ÇIKIŞ YAPAN TÜM ARAÇLAR DEZENFEKTE EDİLİYOR

Öte yandan Balıkesir'in Bandırma ilçesinde kuş gribi virüsü görülmesinin ardından, karantina tedbirleri ve kanatlı hayvanların itlaf ve imha çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Kuş gribi virüsünün tespit edildiği Edincik ve Çinge mahallelerinde kanatlı hayvan yetiştirilen işletmelerde karantina tedbirleri uygulanıyor. Çinge Mahallesi'nin bir başka giriş kısmında da güvenlik bandı ve bir bankla yolun trafiğe kapatıldığı gözlendi. Trafiğe kapatılan yolda hiçbir yetkilinin bulunmaması dikkat çekiyor. Öte yandan, hayvanların itlaf ve imha çalışmaları da sürdürülüyor. Karantina uygulanan tesisin giriş ve çıkış yolları jandarma ve zabıta ekipleri tarafından kapatılırken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, bölgeye giriş çıkış yapan tüm araçları dezenfekte ediyor.

MAHALLELİ TEDİRGİN, KASAPLARIN SATIŞLARI DURDU

Edincik kırsal mahallesinde yaşayanlar, virüs nedeniyle tedirgin olduklarını belirtti. Mahalledeki kasaplar, son 2 gündür satışların durma noktasına geldiğini söyledi.

Bandırma Kaymakamı Ali Mantı ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan izin almadan basın mensuplarına açıklama yapmayacağını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bandırma Edincik Banvit Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

Mustafa kemal Çetin:

Kim ayranım ekşi der ki? Bu aralara herkes, Vatandaşlar, üreticiler, büyük çiftlik sahipleri dahadikkatli olmalıdır. Zira, sağlık bakanlığı uyuyor. .

27
2
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

yumurta üreten küçük çiftlikleri ortadan kaldırmak için bir uyun

15
14
yanıtYanıtla
mardinmobilWeb@haberler.com:

Klictar oglunun işidir kesin haaahaa zaten gecen senede bahcelide bu ise karismisti

7
20
yanıtYanıtla
NadirmobilWeb@haberler.com:

Gene birilerini zengin etmek için yola çıktılar. Uyu türkiyem

19
2
yanıtYanıtla
tavuk yiyinmobilWeb@haberler.com:

Secime dogru yumurta tavuk fiyatlari dussun ucuzlasin vatandas da ucuzluk var iste diyip akpartiye oy versin diye yapulan oyun

5
15
yanıtYanıtla
furkan ahmetMobil-ANDROID:

Tabiki satişini yapman için alakam yok diyeceksin milletin sağliği değilde yapacağiniz kâr önemli!!!

10
0
yanıtYanıtla
aa:

Yine hangi firma aşı satacak? Yine hangi zengin tavuk firması kurdu?

10
0
yanıtYanıtla
vatandasmobilWeb@haberler.com:

Bence bi yetkili çıkıp tavuk yesin ve kuş gribi olmadığını söylesin

8
0
yanıtYanıtla
Gerçek açıdan:

Artık biyolojik silah saldırısı olma ihtimali göz ardı edilmemeli.

6
2
yanıtYanıtla
kuş gribi vs gerçeği...:

Hiç bir bulaşıcı denen illet -hastalık bulaşıcı değildir. . sadece o illet muhataplarını kuşatır veya muhataplarına ilişir. . takdir rabb in dir. . tavukları telef edip durmayın. . karantina işleride boşuna. . . illet -hastalık değildir öldüren, rabb in takdiridir. . o kadar. . .

5
1
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title