Haberler

Kültür ve Turizm Bakanlığının Ayrılmasına Destek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ayrılabileceği açıklamasına turizmcilerden destek geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ayrılabileceği açıklamasına turizmcilerden destek geldi. Türkiye'nin önde gelen merkezlerinden Bodrum, Marmaris ve Kuşadası'ndaki turizmciler, sorunlarının böylece daha kolay çözüleceğini dile getirdi.

Başbakan Erdoğan'ın, Muğla, Ankara, İstanbul ve Antalya'da turizmcilerle yaptığı toplantılarda kendisine dosya halinde iletilen sorunların ilki olan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ayrılması hayata geçiyor. Erdoğan'ın, bir televizyonda "Turizmi belki kültürden ayıracağız. Turizmi tanıtma ile biraraya getirip Turizm Tanıtma Bakanlığı yapacağız. Çünkü turizmi tanıtmada en önemli fonksiyon olarak görüyoruz. Buna benzer bir çalışmanın şu anda içindeyiz. Yani bugün yarın o işi inşallah bitireceğiz" açıklamalarına turizmciler destek verdi.

5 YILDIR TEMAS HALİNDEYDİK

Marmaris'te bulunan Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz, Muğlalı turizmciler olarak ayrı bir bakanlık kurulması için 5 yıldır Ankara ile temas halinde bulunduklarını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ayrılmasıyla rahat bir nefes alacaklarını belirten Açıkgöz, bacasız sanayi olarak sorunların her geçen gün büyüdüğünü kaydetti. Turizmin önde gelen ülkeleriyle rekabet için Turizm Bakanlığı'nın kurulmasını şart olarak gördüklerini ifade eden Açıkgöz, "Seçim sonrası kurulması söz verilen bakanlığımız ile artık bacasız sanayinin sorunlarının büroksiye takılmadan kolaylıkla tek elden çözüleceğine inanıyorum" dedi. Açıkgöz, bakanlık kurulduğunda Muğlalı turizmciler olarak hazırladıkları dokuz sorun ve çözümü dosyalarını sunacaklarını ve ortak hareket için girişimlerde bulunacaklarını bildirdi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ da, turizm ve kültürün birbirleri ile aslında çok bağlantılı olduğunu söyledi. Özbozdağ, "Ancak, sektörümüz için bakanlıkların ayrılması avantajlıdır. Bu hem kültür hem de turizm için hayırlı olur" dedi.

GEÇ DE OLSA DOĞRU BİR KARAR

Bodrum Turistik İşletmeler ve Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, önceden ayrı olan iki bakanlığın, hem birbirlerini desteklemesi hem de bakanlık sayısının azaltılmasıyla amacıyla birleştirildiğini hatırlattı. Tarih, kültür, turizm ve doğanın, aynı sepet içinde görülse de, ayrı ayrı değerlendirilip konularına göre uzman ve bilimadamı yetiştirilmesi gereken sektörler olduğunu kaydeden Özyurt, "Bu nedenle bakanlığın Kültür ve Turizm olarak ikiye ayrılması fikri geç de olsa alınmış doğru bir karar. Çünkü tarihi ve kültürümüzü koruyarak gelecek nesillere aktarmaya çalışırken bir yandan da özellikle tarihi kentler içerisinde hızla gelişen turizm zaman zaman telafi edilemez zararlar verebiliyor. Bu nedenle iki bakanlığın ayrı ayrı ama organize biçimde birbirini desteklercesine hareket etmesinde büyük fayda var" dedi.

AYRILSALAR DA BİRLİKTE HAREKET ETMELİLER

TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, iki bakanlığın ayrılmasının özellikle kültür ve tarihin korunması açısından yararlı olacağına inandığını belirtti. Hızla gelişen turizm sektörünün son yıllarda tarihe ve kültüre zarar vermeye başladığına değinen Gökbel, "Turizmi tanıtmak ve turist getirmek amacıyla tarih ve kültüre ciddi zararlar verildi. Oysaki turizm olmasa da tarihimizi ve kültürümü koruyup gelecek nesillere aktarmalıyız. Kültür ve tarih sanki turizmin bir aracı olarak görüldü. Bu yanlış bir görüş. Bu nedenle kültürümüzü ve tarihimizi, turizme kurban etmemek amacıyla bakanlığın ikiye ayrılması doğru olur. Ancak yine de bu iki bakanlık süt kardeş gibi birlikte hareket etmeli" dedi. Gökbel, kültür turizmi adı altında düzenlenen Türk gecelerinde turistlerin kendilerini Arap ülkelerinde sanmaya başladığını vurgulayarak, "Turizm adına kültür dejenere oldu. İki sektör birbirine benzer ancak yönetim açısından birbirinden çok ayrı özellik ve uzmanlık isteyen alanlar. Bu nedenle zaten birleştirilmesinde büyük sakıncalar olan ve geç de olsa bu sakıncaları görülen bakanlığın ikiye ayrılması alınan iyi bir karar olur" dedi.

TURİZM BAŞLIBAŞINA BİR ALAN

TÜRSAB Kuşadası Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar da, bakanlığın ayrılmasının yarar getireceğini söyledi. İlbahar, "Bence çok iyi olur. Zaten iki ayrı konu. Turizm ile kültür bir anda yan yana görünebilir ama turizm başlı başına bir alan. Biz ülkenin tanıtımını yaparken daha fazla destek bekliyoruz. Bakan kültür ile ilgilenirken turizme yeterli değeri veremiyor. Turizm bakanı ayrı olursa bize daha fazla zaman ayırır, yaşadığımız sıkıntıları daha iyi anlar, yanımızda fuarlara katılır. Türkiye'nin en önemli girdisi turizm ise bakanı ayrı olmalı" dedi.

Korumar Otel'in Genel Müdürü Tacettin Özden de, destek vererek, turizmin sorunlarının çözülebilmesi için sadece bu konuyla ilgilenen bir bakanlık olması gerektiğini söyledi. Özden, "Bakanlığın ayrılması durumunda turizmciler, sorunlarına çözüm bulabilecekleri ve sadece kendi sektörleriyle ilgilenin bir bakanla muhatap olurlarsa daha iyi olur" dedi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Bakmadan Geçme

Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Yağdan kilo vermek için ne yapmak gerekir? Yağdan kilo vermenin püf noktaları İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya mı uğradı? İşte Robert Fico'nun yaşadığı panik anları... Yağ çözücü evde nasıl yapılır? Evde doğal yağ çözücü yapımı İSTİKLAL CADDESİ'NDE YANGIN MI ÇIKIT? İstiklal Caddesi'nde yangın paniği! Ne oldu, olay ne? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title