Haberler

Köylüler "Sarıkız" Örümceği Hakkında Bilgilendirildi

Sivas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, Damlacık köyünde ortaya çıktığı iddia edilen ve "sarıkız" olarak bilinen örümcek türüyle ilgili köy halkını bilgilendirdi.

Sivas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, Damlacık köyünde ortaya çıktığı iddia edilen ve "sarıkız" olarak bilinen örümcek türüyle ilgili köy halkını bilgilendirdi.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, veteriner hekimler Yüksel Kaya, Tunus Keltek ile Damlacık köyünü ziyaret eden İl Müdürü Yıldız, köylülerle bir araya geldi.

Yıldız, burada yaptığı açıklamada, köyde "sarıkız" adıyla bilinen örümcek türünün görüldüğü yönünde yerel basında haberler yer aldığını ve vatandaşların tedirginlik yaşadığını belirtti.

Tedirginliği aza indirmek için köy halkına bu konuda eğitim vermek istediklerini aktaran Yıldız, şunları kaydetti:

"Bu konu hakkında bilinçli olmamız gerekiyor. Görülen örümcek halk arasında 'sarıkız', 'sarı ömer' veya literatürde 'deve örümceği' olarak biliniyor. Tedirgin olacağımız bir tür değil, et yediği doğru ama böceklerle beslenen bir tür. Çöl iklimi bulunan yerlerde gözüküyor ve sıcak havalarda ortaya çıkmaktadır. Bir önceki yıl Yıldız beldesi civarında görüldü, orada da bilgilendirmeler yaptık."

Ziyarette ayrıca veteriner hekimler tarafından köy konağında sunum yapıldı.

Sunumda, sarıkız örümceğinin anatomik yapısı, zehirli olmadığı ancak bakteri taşıdığı, hangi canlılarla beslendikleri, böceğin ısırması halinde neler yapılacağı, korunmak için ne gibi önlemler alınması gerektiği anlatıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Seyit Yıldız Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title