Haberler

Kopenhag Saldırganının Hayatı Film Oluyor

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, 14 ve 15 Şubat'ta iki ayrı terör saldırısı düzenleyen Filistin asıllı Ömer Abdul Hamid el Hüseyin'in hayatını konu alan bir film çekileceği bildirildi.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, 14 ve 15 Şubat'ta iki ayrı terör saldırısı düzenleyen Filistin asıllı Ömer Abdul Hamid el Hüseyin'in hayatını konu alan bir film çekileceği bildirildi.

Danimarkalı film şirketi Zentropa, Kopenhag saldırganı gencin nasıl kısa sürede radikalleşip terör saldırısı yapabilecek düzeye geldiğini insanlara göstermek adına 'Kapalı Gözler' isimli bir film yapılacağını açıkladı.

Afganistanlı yönetmen Manyar Parwani, yapımcı Peter Albaek Jensen ile çekeceği filmle ilgili yaptığı açıklamada, "Krudttönden (kültür evi) ve sinagoga yapılan saldırıları filmleştirmek, üzerinde çok düşünülmesi gereken bir konu. Sadece Kopenhag'da yaşanan saldırılar değil son 10 yıl Avrupa'da bir çok benzer vahşi saldırı benim böyle bir film planlamam konusunda etkili oldu. Ömer'in karanlık hayatına girebilmek ve yaşananları daha net görmek adına böyle bir karar aldık" diye konuştu.

Danimarka Yahudi Toplumu Başkanı Dan Rosenberg Asmussen ise filmin iyi bir fikir olup olmadığının tartışmaya açık olduğuna dikkati çekerek, filmi izleyeceklerin bazılarının saldırgana sempati ve anlayışla yaklaşabilecekleri uyarısında bulundu. Asmussen, asıl gerekli olanın böyle bir saldırının bir daha yaşanmaması konusunda verilecek çabaların olduğunu ifade etti.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, 14 ve 15 Şubat'ta Österbro semtindeki Krudttönden kültür evindeki bir toplantıyı ve kentin merkezindeki bir sinagogu hedef alan Filistin asıllı Ömer Abdul Hamid el Hüseyin, 2 sivili öldürmüş, 6 polisi de yaralamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Danimarka Filistin Kopenhag Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title