Haberler

Konya 5 Büyük Parka Daha Kavuşuyor

Güncelleme:

Konya Büyükşehir Belediyesi şu anda toplam 582 bin metrekare büyüklüğünde 5 ayrı parkın yapımını sürdürüyor.

Son yıllarda yaptığı çalışmalarla Konya'da çok sayıda büyük park inşa eden ve kişi başına düşen yeşil alan miktarını 12 metrekareden 48 metrekareye yükselten Konya Büyükşehir Belediyesi, 2004 yılından bu yana yaptığı 41 parka ilave olarak 5 ayrı parkın yapımını sürdürüyor.

Yeşil alan oluşturulmasına büyük önem verdiklerini ve ağaçlandırma çalışmalarını her yıl artırarak sürdürdüklerini dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın her yıl artan yeşil dokusu, şehir genelinde her mevsim açan rengarenk çiçekleriyle örnek bir şehir olduğunu söyledi. Konya'nın Türkiye'nin en yeşil şehir merkezlerinden birine sahip olduğunu belirten Başkan Akyürek, "Yeşil İçinde Konya" hedefine adım adım ulaşmakta olduklarını vurguladı. Başkan Akyürek, 9 yılda Konya merkeze 11 milyon 90 bin ağaç diktiklerini, bu yıl dikimi yapılmakta olan fidanlarla rakamın 13 milyon 90 bine ulaştığını, böylece Konya merkezde yaşayan her kişi adına en az 10 ağaç dikilmiş olduğunu kaydetti.

Mevcut yeşil dokuyu korumak ve geliştirmek için fiziki çalışmaların yapıldığı alanlardaki ağaçlara büyük özen gösterildiğini kaydeden Başkan Akyürek, yeni yapılan yollarda, refüjlerde ve köprülü kavşak çalışmalarında mevcut ağaçların ağaç sökme-dikme makinesi ile alınarak naklinin yapıldığını hatırlattı.

582 BİN M2'LİK 5 PARKIN YAPIMI DEVAM EDİYOR

Belediye olarak 2004 yılından bu yana 41 adet park yaptıklarını, şu anda Ankara Yolu'nda 3, İstanbul Yolu'nda 2 parkın yapımının devam ettiğini vurgulayan Başkan Akyürek, yapımı devam eden 5 parkın toplam büyüklüğünün ise 582 bin metrekare olduğunu dile getirdi.

Ankara Yolu üzerinde Bilim Merkezi'ne kadar olan alanda yeşil bir doku oluşturacak Kardeş Şehirler Parkı, Türk Yıldızları Parkı ve Şehit Pilot Yüzbaşı Ümit Özer Parkı'nın toplam büyüklüğünün 482 bin metrekare olduğunu belirten Başkan Akyürek, İstanbul Yolu üzeri Sancak Mahallesi'nde yapımı devam eden 2 parkın ise 100 bin metrekare büyüklüğünde olduğunu dile getirdi.

TÜRK YILDIZLARI PARKI

Toplam 321 bin metrekarelik bir alanda yapımı sürdürülen parkta 210 bin metrekare çim alan bulunuyor. Parkta ayrıca, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanı, spor alanları, amfi, açık hava müzesi, havuzlar, idari bina, kamelyalar bulanacak.

KARDEŞ ŞEHİRLER PARKI

Toplam alanı 46 bin metrekare olan Kardeş Şehirler Parkı'nda 2 adet meydan, oturma alanları, yürüyüş yolları, 2 adet kuru havuz, Konya'nın kardeş şehirlerinin bilgilerinin yer aldığı 60 adet tabela ve bayrak direği, 5 adet ahşap pergola bulanacak. Türk Yıldızları ve Kardeş Şehirler Parkı yaklaşık 9 milyon TL'ye mal olacak.

ŞEHİT PİLOT YÜZBAŞI ÜMİT ÖZER PARKI

Ankara Yolu üzerinde yapımı sürdürülen Şehit Pilot Yüzbaşı Ümit Özer Parkı, toplam 115 bin metrekarelik alana kuruluyor. Parkta yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, 32 adet meydanlı pergola, 20 adet havuz kenarı pergola, fitness alanları, basketbol sahası, amfi, bitki parterleri, süs havuzları, iskeleler, köprüler ve restoran yer alacak. Park yaklaşık 4 milyon TL'ye mal olacak.

İSTANBUL YOLU ÜZERİNDEKİ PARKLAR

İstanbul Yolu üzeri Sancak Mahallesi'nde yapımı devam eden 2 adet park ise toplam 100 bin metrekare büyüklüğünde olacak. Parkta 60 adet kamelya, çocuk oyun grupları, fitness alanları, basketbol sahası, 6 adet pergola, renkli aydınlatma ve kaya bahçeleri bulunacak. Parklar yaklaşık 3 milyon 600 bin TL'ye mal olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tahir Akyürek İstanbul Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title