Haberler

Bütçe Komisyonu Toplantısında Gerginlik

Güncelleme:

Komisyonda rapor tartışmaları sırasında CHP'li Aslanoğlu AK Partili Berber'e, "Her türlü sahtekarlığı yapıp ondan sonra Allah'ı karıştırıyorsunuz?" dedi.

2014 Bütçesinin görüşüldüğü Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, "borç", "elma ile armut", "elma ile hıyar", "kadın" tartışması yaşandı.

Plan ve Bütçe Komisyonu, Başkan Lütfi Elvan başkanlığında toplandı. Komisyonda 2014 Yılı Bütçesinin tümü ile Sayıştay tezkereleri üzerindeki görüşmeler yapılıyor. 

"HER TÜRLÜ SAHTEKARLIĞI YAPIP ALLAH'I KARIŞTIRIYORSUNUZ"

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber'in konuşması sırasında Sayıştay raporları tartışması yaşandı. CHP'li Aslanoğlu yerinden kalkarak AK Parti sıralarında oturan Berber'in yanına gitti ve "Bu rapor mu?" diye sordu. Elindeki raporu Berber'e veren Aslanoğlu, "Şunu bana öğretsene, bu rapor mu?" dedi. CHP'li Çetin, "Sen şeytana pabucu ters giydirirsin" dedi. Aslanoğlu, "Hangi raporu okuyorsun" derken muhalefet sıralarından "raporcuk" sesleri yükseldi. Berber de, "Ben sadece burada Sayıştay'ı savunmak için bulunmuyorum" dedi. Aslanoğlu, "Bu rapor mu, bizi kandırmak mı, yazıklar olsun" diye konuştu. Berber'in, "Allah'ını seversen" sözüne Aslanoğlu, "Allahını seviyorsan doğru konuş. Her türlü sahtekarlığı yapıp ondan sonra Allah'ı karıştırıyorsunuz?" diye konuştu.

KOMİSYONDA "ELMA" VE "KADIN" TARTIŞMASI

BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani'nin konuşması sırasında komisyonda "borç", "Elma ile armut", "elma ile hıyar" ve "kadın" tartışması yaşandı. Borç konusuna işaret eden Zozani, "Bu borçların hepsi Hazine garantisinde değil mi? Bu ülkenin borcu değil mi, siz nasıl IMF'nin borcunu bitirdiniz. Siz niye bu gerçeklerden bu kadar korkuyorsunuz. Paşa paşa ödeyeceğiz deyin, yiğitlik yaptığınızı görelim." diye konuştu.

Bu arada komisyon sıralarından, "Elma ile armut", "Elma ile domates", "Elma ile hıyar" sesleri yükseldi.Zozani de, "Biz elmaya elma, domatese domates diyoruz" diyerek karşılık verdi.

"KADIN BU SİSTEMİN VEZNEDARI OLMA DIŞINDA SİSTEMİN NERESİNDE?"

"Kadın ana faktörünü dahi siz sadece doğuran kadın olarak algılıyorsunuz" diyen Zozani, "Sadece bütün tartışmalarınızı bunun üzerinden şekillendiriyorsunuz. Bu sistemde kadın sadece veznedar rolünde. İlknur Hanım'a (AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli) soruyorum. Kadın bu sistemin veznedarı olma dışında sistemin neresinde?" diye sordu.

AK Parti sıralarından da, "Biraz geniş bakın, geniş düşünün" sesleri yükseldi. Zozani'de, "Biraz daha genişinde de bankada veznedardır" diye konuştu. Zozani'nin eleştirilerine AK Partili vekiller, "dünya rekoru kırdık ağaç dikmede" diyerek tepki gösterdi."Nusaybin'de duvara karşı çıkın" diyen Zozani, "Yarın gidelim ama gelmezsiniz" diye konuştu. CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da, "Biz duvarları yıkarız" derken Zozani de, "Duvar örülüyor, duvarı ören bizim hükümetimiz" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ferit Mevlüt Aslanoğlu Recai Berber Adil Zozani Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title