Haberler

Kocaeli - Gölcük´Te İki Bakanlı Tarihi Kervansaray Açılışı

Bakan Günay: 'önceki Yıllar Bu Tür Eserleri Yıkıp Üzerine Apartman Yapılırdı'

BAKAN GÜNAY: 'ÖNCEKİ YILLAR BU TÜR ESERLERİ YIKIP ÜZERİNE APARTMAN YAPILIRDI'

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde bin 950 yıllarında Kanuni döneminde yaptırılan ve restorasyonu tamamlanan Tarihi Kazıklı Kervansaray'ı Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açıldı. Bakan Günay daha önceki yıllarda bu tür eserlerin yıkılarak üzerlerine apartman yapıldığını şuanda ise bu tür kültür yapılarının yaşatıldığını söyledi.

Gölcük Şirinköy Semti'nde 16. yüzyıldan bugüne ulaşan tek yapı olan Kazıklı Kervansarayı, İstanbul'dan yola çıkıp kervanların durakladığı ve aynı zamanda da Osmanlı odrusunun Anadolu'da sefere çıktığı zaman konakladığı yer olan Tarihi Kazıklı Kervansaray'ın Gölcük Belediyesi tarafından özgün duvarları restore edilip ek kültür yapısı tasarlanarak 343 kişilik çok amaçlı salon, açık fuaye ve yarı açık fuaye yapıldı. 10 ay içersinde 3 milyon Tl harcanarak restorasyonu yapılan Kervansaray'ın açılışına Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kocaeli Valisi Ercan Topaça, Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Gündüz Alp Demirus ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

ESERLER YIKILIP YERİNE APARTMAN YAPILIRDI

Geçmişten geleceğe tüm eserlere sahip çıkıldığını söyleyen Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, "Daha önceki yıllarda bu tür kervansaray, han, hamamlar yıkılıp yerine apartman daireleri yapılırdı. Şimdi ise bu değerler restorasyonu yapılıp korunuyor. Biz istiyoruz ki gelen turistler sadece kıyı turizmi için değil kültür, şehir, termal turizmi için de gelsinler. Bu turistler ayrıca Kocaeli, Bursa, Ağrı, Karadeniz ve Türkiye'nin her tarafını gezsinler." dedi.

Bakan Günay Başiskele ve Gölcük İlçe sınırları içersinde kalan termal alanla ilgili yatırımcılar bulunduğunu öğrenmesi üzerine bakan Günay, "İlçe Belediye Başkanımız Ilıca termal suyu ile ilgili yatırımcılar bulunduğunu söyledi. Sadece benim imzam gerekiyormuş. O zaman bende 1 Temmuz tarihinde imzayı atıyorum. Hayırlısı olsun." dedi.

7.5 YIL İÇERSİNDE 3 BİN 500 ESER RESTORASYONU YAPILDI

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün yıllarca vakıf eserlerinin tahrip edildiğini şimdi ise bu eserleri ihya etme vakti olduğunu söyledi. Kocaeli önceki yıllardaki Kocaeli olsaydı bu kadar sanayi kenti olması gerekmezdi diyen Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "Sanayi kentinin yanı sıra turizm ve kültür kenti de olurdu. Bizans'a başkentlik yapan bir şehir olması buradaki kültürü ve değerleri anlatmaya değer. Biz tüm eserlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. 4 yıl önce 46 eser restorasyonu yapılmıştı. 7.5 yıl içersinde ise 3 bin 500 eserin restorasyonu yapıldı. Sadece bu topraklardaki değerlere değil bir çok yerdeki değerlere sahip çıkıyoruz. Mostar köprüsü, Şam'da bulunan Y. Sultan Selimin Camisi, Orhun anıtlarını biz restore ettik. "dedi.

Açılışın ardından Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay açılışın ardından Düzce'ye geçti. Bakan Nihat Ergün ise geceyi Kocaeli'nde geçireceği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title