Haberler

Kocaeli CHP'liler Halıdere'deki Taş Ocağının Peşini Bırakmıyor

CHP'liler Halıdere'deki taş ocağının peşini bırakmıyor KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde işletme süresinin 20 Eylül 2015'te bitmesi gereken bir taş ocağının 2037 yılına kadar işletmesinin uzatılmasıyla ilgili açıklama yapan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli'nin havası, denizi, ormanı ve toprağının talan edildiğini vatandaşların yaşam alanlarının rant uğruna yok edildiğini söyledi.

CHP'liler Halıdere'deki taş ocağının peşini bırakmıyor

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde işletme süresinin 20 Eylül 2015'te bitmesi gereken bir taş ocağının 2037 yılına kadar işletmesinin uzatılmasıyla ilgili açıklama yapan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli'nin havası, denizi, ormanı ve toprağının talan edildiğini vatandaşların yaşam alanlarının rant uğruna yok edildiğini söyledi.

Halıdere Çakal Bağları Mevkiinde bulunan As Madencilik tarafından işletilen taş ocağı'nın işletme süresenin 2037 yılına kadar uzatılmasıyla ilgili CHP Kocaeli İl Başkanlığı'nda açıklamada bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar kentte rant uğruna herşeyin mubah sayıldığı bir yönetim anlayışının olduğunu belirterek şunları söyledi: " Halıdere'de 2015 yılında işletme süresi biten taş ocağı 2037 yılına kadar işletmesi uzatılmış. Kocaeli' talan ediliyor cümlesini tekrar etmek istiyorum. Her basın toplantısında söylediğim bir cümle ve Kocaeli'nin gerçeğini yansıtıyor. Bugün Kocaeli'ne baktığımızda havası, denizi, ormanı, toprağı ile talan edilen bir Kocaeli ile karşı karşıyayız. Kentte yaşayan vatandaşlarımızn yaşam alanlarının yok edildiği rant uğruna herşeyin mubah sayıldığı bir yönetim anlayışıyla kent yönetilmektedir."

'TAŞ OCAKLARI OSB ALDATMA MIYDI?'

Hereke bölgesinde 50 bin dönümlük bir alanın OSB olarak belirlendiğini söyleyen Akar konuşmasını söyle sürdürdü: "Gelişi güzel taş ocaklarının açılmaması konusunda Kent yöneticileri bir adım atmış ve 12.01.2009 tarih ve 175 sayılı 'Mahalli Çevre Kurulu" kararı ile 1/100 bin ölçekli planlar ve öngörüler hazırlanmış, taş ocaklarının açılabileceği ve işletilebileceği alanlar belirlenmiştir. Bununla da yetinilmemiş bir OSB çalışması yapılmış ve Hereke tarafında 50 bin dönümlük bir alan OSB alanı olarak belirlenmiştir. Tüm anlattıklarım ortada iken Taş Ocakları OSB bir aldatma mıydı? Ne jeolojik ne bir sondaj çalışması yapılmış mıydı? Gerçekten taştan başka maden çıkarılmış mıdır? 86 bin maden ocağına ruhsat verilirken Hereke tarafında yapılması palnlanmış 50 bin hektarlık alanda neden bir ruhsatlı taş ocağı talebi edilmedi? Bunu valiliğin açıklaması gerekiyor. Halıdere çıkarmamızdan sonra tarafımıza müthiş bir bilgi akışı var. Bu kentin abi-kardeş, baba-oğulun tarafından parsellenmesine, kentin tüm rantının bu kişiler arasında paylaşılmasına izin vermeyeceğiz. Ama kentimizi ilgilendiren Derince Limanı'nın doldurulması gereken 5 milyon metreküplük alan, taş ocakları işletmecilerinin iştahını kabartıyor. "

GÖRÜTÜ DÖKÜMÜ

-CHP Milletvekili Haydar Akar açıklaması

-Taş ocağından detaylar

Haber: Ergün AYAZ/İZMİT(Kocaeli) (DHA)

==============================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haydar Akar Halıdere Gölcük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title