Haberler

Kırıkkale'de Uyuşturucu Operasyonu

Kırıkkale polisince suç organizasyonlarına yönelik yapılan operasyonda yaklaşık 172 kilo esrar maddesi ile 5.5 kilo toz esrar maddesi gele geçirildi.

Kırıkkale polisince suç organizasyonlarına yönelik yapılan operasyonda yaklaşık 172 kilo esrar maddesi ile 5.5 kilo toz esrar maddesi gele geçirildi. Olayla ilgili olarak 11 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, kentte uyuşturucu ticareti yapan şahıs ve şahıslara yönelik başlattığı geniş kapsamlı çalışmalarda esrar maddesinin taşınmasında kullanılan araçlar ve şüphelilerin kullandıkları yol ve yöntemleri deşifre etti. Çalışmaların tamamlanmasının ardından harekete geçen KOM ekipleri, şüpheli buldukları 4 araçta arama yaptı. Araçlarda ve şahısların üzerlerinde yapılan aramalarda 172 kilogram kubar ve 5.5 kilogram toz esrar maddesi ele geçirildi. Arama yapılan araçlardan birinin çalıntı 3 tanesini ise kiralık olduğu belirlendi.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan F.K., M.K., O.K., M.E., Y.U., M.A., N.A., M.A., İ.G., S.A., Ş.G., S.G. ve Y.K. isimli şahıslardan F.K. ve M.K. ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakılırken, diğer 11 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan şahıslardan S.G.'in 3 ayrı suçtan arandığı tespit edilirken, üzerinde yapılan aramada ise başkasına ait sürücü belgesi çıktı. Y.K. isimli şahsın üzerinde yapılan aramada ise başkasına ait kimlik belgesi çıkarken, 8 yıl hapis cezası ile silahlı gasptan da arandığı tespit edildi. Şüphelilerden 7'sinin ise toplam 71 ayrı suçtan kayıtları olduğu öğrenildi.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, konuyla ilgili çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek, "Bu bir insanlık suçudur. Çocuklarımızı, gençlerimizi, insanımızı zehirleyen bu maddenin üretilmesi, sevk edilmesine mani olmak için 24 saat tüm teşkilat mensupları ile görev başındayız. Yine bu çalışmalar esnasında 3 ayrı yakalama yapıldı. 172 kilo kubar esrar, 5,5 kilo toz esrar ele geçirdik ve bununla ilgili olarak 11 şahıs yakalandı. Sevk ettiğimiz adliyede 11 şahsın tamamı tutuklanmış bulunuyor. Araçlardan biri İstanbul'dan çalıntı. Ben bu operasyonda görev alan KOM Şubemizde görevli tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor" dedi.

Kırıkkale'nin 43 ilin geçiş noktasında bulunduğunu hatırlatan İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, "Çalışmalarımız iki yönde devam etmektedir. İlimizdeki sokak satıcıları ve kullanıcılarına yönelik çalışmalarımız var. Birinci planda buna çok önem veriyoruz. Bunla ilgili yakalamaları zaman zaman kamuoyuna duyurulması konusunda sizlerle paylaşıyoruz. Diğer bir hususta, tabi ki geçiş güzergahında olmamız nedeniyle yapılan istihbari çalışmalar neticesinde yapılan sevkıyatın ilimizde yakalanması bizim için son derece önemlidir. Son zamanlarda elde edilen uyuşturucu miktarında bir hayli kilo bazında fazlalık gözleniyor. Bu tabi teşkilatımızın tüm ilerin bu konudaki hassasiyetlerinin ne kadar duyarlı olduğunu, konu üzerinde ne kadar hassas ve titiz çalıştıklarının bir göstergesi diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. - KIRIKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

kadri kartal kırıkkale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title