Haberler

Kesk'ten 2014 Merkezi Yönetim Bütçesi'ni Protesto

KESK üyesi bir grup, 2014 Merkezi Yönetim Bütçesi'ni Meclis önünde protesto etti

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi bir grup, 2014 Merkezi Yönetim Bütçesi'ni Meclis önünde protesto etti.

TBMM önünde toplanan bir grup KESK üyesi, "Satış sözleşmesini kabul etmiyoruz, bütçeden hakkımızı istiyoruz" yazılı pankart açtı.

Grup adına KESK Dönem Yürütmesi Başkanı İbrahim Kara, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanacak 2014 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'nin emekçilerin üzerine yıkıldığını, emekçilerin ve halkın değil, savaşın ve rantın, sermayenin, muhafazakarlığın bütçesi olduğunu söyledi.

Taleplerinin kayıpların telafisi, kamu emekçisine 300 lira zam yapılması olduğunu ifade eden Kara, herkese iş ve ücret güvencesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, maaşların vergi artışından etkilenmemesi, kadınlara pozitif ayrımcılık olduğunu söyledi.

Savaşın, rantın, dinselleştirme projelerinin maliyetlerini ödemeyi reddettiklerini kaydeden Kara, hükümetin emekçilerin haklı taleplerine olumlu destek vermemesi durumunda, 19 Aralık'ta hükümeti uyarmak için grev yapacaklarını dile getirdi.

Açıklamanın ardından gruptakiler mavi beyaz renkteki balonlara taleplerini yazarak havaya bıraktı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu İbrahim Kara Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title