Haberler

Keşan?daki Orman Yangınında Oluşan Tahribat Havadan Görüntülendi

Keşan'daki orman yangınında oluşan tahribat havadan görüntülendiEDİRNE'nin Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Keşan İlçesi'ne bağlı Sazlıdere Köyü'nde geçen Haziran ayında çıkan ve 4 günde kontrol altına alınabilen orman yangınının verdiği tahribat havadan görüntülendi.

Keşan'daki orman yangınında oluşan tahribat havadan görüntülendi

EDİRNE'nin Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Keşan İlçesi'ne bağlı Sazlıdere Köyü'nde geçen Haziran ayında çıkan ve 4 günde kontrol altına alınabilen orman yangınının verdiği tahribat havadan görüntülendi.

İlçeye bağlı Sazlıdere ve Gökçetepe Köyü arasındaki ormanlık alanda, geçen 24 Haziran'da henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarında etkisiyle yangın kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangın 4 gün sonra Gökçetepe Köyü'ndeki yerleşim alanına ulaşmadan rüzgarın etkisini kaybetmesiyle güçlükle kontrol altına alınarak, söndürüldü. Söndürme çalışmalarına, 5 helikopter, 36 arazöz, 17 su ikmal aracı, 7 iş makinesi ve 190 orman işçisi katıldı. Yangında, 40 hektarlık kızılçam ormanı kül olurken, 2 ev, meyve bahçeleri, ekili alanlar ve çok sayıda arı kovanı da zarar gördü.

SAROS'UN AKCİĞERLERİ KÜL OLDU

Paramotor Pilotu Yılmaz Özkaya, Saros Körfezi'nin akciğerleri olan bölgede uçuş yaparak, yangın sonrası oluşan tahribatı havadan görüntüledi. Orman yangınında bazı alanların tamamen kül olduğu görülürken, alevlerden en çok genç ağaçların etkilendiği belirlendi. Geçtiğimiz hafta bölgeye giden Edirne Valisi Günay Özdemir, zarar gören alanda teknik incelemenin sürdüğünü ve en kısa sürede ağaçlandırma çalışmalarına başlanacağını bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sazlıdere Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title