Haberler

Kazan Vadisi'nde Yaralanan Kadın Dehşet Anlarını Anlattı

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Kazan Vadisi'nde sürdürülen operasyonlar sırasında yaralandığı öne sürülen kadın ve eşi, yaşadıkları dehşet dolu olayı anlattı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Kazan Vadisi'nde sürdürülen operasyonlar sırasında yaralandığı öne sürülen kadın ve eşi, yaşadıkları dehşet dolu olayı anlattı.

Önceki gün Kazan Vadisi'nde sürdürülen operasyonlarda Kazan köyüne top mermilerinin düşmesi sonucu Azize Çetin'in hayatını kaybettiği iddia edilirken, 3 çocuk annesi Zekiya Sevinç ise yaralanmıştı.

Hakkari'nin Bağlar Mahallesi'nde yaşayan ve sadece yaz aylarında tarım ve hayvancılık için Kazan Vadisi'ndeki köylerine gittiklerini anlatan Zekiya Sevinç, "4 ayrı koldan köyümüz ateş altında kaldı. PKK gruplarını biz hiç görmedik. Köyün çevresinde sadece asker vardı. Ben kızımın kapısında iken top mermisi düştü. Azize Çetin yaralanmıştı ve kanlar içinde idi. Köyün her tarafından toplar atılıyor ve helikopter bölgeyi tarıyordu. Köy ateş altında idi. Toplar evin yakınına düştü, komşumuz yaralandı. Yardıma giderken bir top daha düşünce ben de burada yaralandım. Helikopterler, araçların bulunduğu noktalara bile ateş açıyordu" ifadelerini kaydetti.

Zekiya Sevinç'in eşi Tahir Çetinkaya ise, "Kazan Vadisi'ndeki köyümüzde tarım ve hayvancılık ile uğraşıyoruz. Bildiğimiz kadariyle askerler ile Apocular birbirleri ile çatışmış. Köyün içine 3 top mermisi düştü. Komşumuz Azize Çetin yaralandı. Biz onlara yardıma giderken 3 top mermisi daha düştü, eşim burada yaralandı. Azize Çetin ise ağır yaralıydı, daha sonra hayatını kaybetti" şeklinde konuştu. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kazan Vadisi Çukurca Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title