Haberler

Karne Hediyeleri, Kayak Sertifikası Oldu

Güncelleme:

Yakutiye'de proje kapsamında, maddi durumu iyi olmayan derslerinde başarılı 360 çocuk, kayak sertifikası almanın mutluluğunu yaşadı.

Yakutiye Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, maddi durumu iyi olmayan derslerinde başarılı 360 çocuk, karne hediyesi olarak kayak sertifikası almanın mutluluğunu yaşadı.

Palandöken Kayak Merkezi'nde oluşturulan pistte 13 usta öğretmen gözetiminde kayak öğrenen çocuklar için Dedeman Otel önünde sertifika töreni düzenlendi.

Yarıyıl tatilini kayak yaparak geçiren 360 çocuk, Dedeman Pisti'nde kayaklı gösteri yaparak, Türk bayrağı açıp törene katılan veli ve yetkilileri selamladı.

Maddi durumu iyi olmayan derslerinde başarılı 360 çocuğa sertifikaları, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile kamu kurum müdürleri tarafından verildi.

Belediye Başkanı Küçükler, burada yaptığı konuşmada, son yıllarda artık Erzurum halkının da kayak yaptığını, çocukların kayak öğrendiğini belirterek, eskiden dışarıdan gelen misafirlerin kayak yaptığını söyledi.

Çocuklara kayak öğretmek için Yakutiye Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeyi anlamlı bulduğunu vurgulayan Küçükler, "Çocuklarımız kayak yapma fırsatı buldu. Veliler de aktiviteye büyük ilgi gösterdi. Hedefimiz kayak bilmeyen kalmamasıdır" dedi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut da belediye olarak sportif faaliyetlere büyük yatırımlar yaptıklarını ifade ederek, 130 amatör branşta sporcunun olduğunu, bunların hepsinin kendi kategorilerinde şampiyon olduklarını vurguladı.

Bütün çocuklara, pahalı spor dalı olan kayağı öğretmeye çalıştıklarını vurgulayan Korkut, şunları kaydetti:

"Her okuldan 5'er öğrenci olmak üzere toplam 360 öğrenci, kayağı öğrendi. 360 çocuk içerisinden şu an itibarıyla 16 profesyonel kayakçı var. Hedefimiz bu sayıyı 100'ler civarına çıkarmaktır. Başarılı olanları alıp, profesyonel yapacağız. İnşallah buradan da Erzurum'a şampiyonlar çıkacak. Kayak sporu pahalı bir spor. Ama biz maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına bütün kayak malzemelerini temin edip, kayak öğrettik."

Törende, veli ve öğrencilere mangalda sucuk, köfte ve tavuk ikramında bulunuldu.

Muhabir: Ayşe Yıldız

Yayıncı: Zekeriya Kaya - ERZURUM

Kaynak: AA / Güncel

Yakutiye Belediyesi Ahmet Küçükler Palandöken Ali Korkut Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title