Haberler

Karamürsel'de "Kadın Sağlığı Eğitim Projesi"

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" Karamürsel'de anlatıldı.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" Karamürsel'de anlatıldı.

Karamürsel Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Hülya Aksoy, valilik olarak Kocaeli'de bulunan kadınları kendi sağlıkları konusunda bilgilendirmek ve farkındalık yaratmak istediklerini kaydetti.

Bundan önce görev yaptıkları illerde de bunu uyguladıklarını ve başarılı sonuçlar elde ettiklerini vurgulayan Aksoy, "Projemizin amacı, kadınımızı kendi sağlığı ve belirli konularda bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir. Bazı şeyleri biliyoruz fakat bilmekte yetmeyebiliyor, bazı şeyleri kendimizde uygulamak çok önemli. Kadınlar olarak çok fedakarız, kadın ailenin temel direğidir ve kadın evinin her işine koşturan ve yetebilen bir özelliğe sahip. Kadın sağlıklı olacak ki bunları en iyi şekilde başarabilsin." ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından Dr. İnci Sobi, katılımcı kadınlara kanserle ilgili eğitim sunumu ve video gösterimi yaparak, soruları cevapladı.

Toplantıya, Hülya Aksoy, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, eşi Nesrin Narinoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'ın eşi Tuğba Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, Karamürsel Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Yazıcı, İlçe Sağlık Müdürü Ferhan Uğur, ilçe kamu kurum ve kuruluşlarının kadın yöneticileri, siyasi partilerin kadın kolları ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri ve çok sayıda kadın davetli katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Aksoy Hülya Aksoy Karamürsel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title