Haberler

Karadeniz'de "Formulaz" Fırtınası

Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde yapılan Red Bull Formulaz, birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

Rize'nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde yapılan Red Bull Formulaz, birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Bu yıl 9.'su yapılan etkinliğin özel konuğu, ünlü oyuncu Yunus Günçe idi.

Tarihi 1900'ların başına dayanan geleneksel tahta araba yarışlarının coşkusunu yaşatan Red Bull Formulaz, Karadeniz'de yine genç yaşlı, kadın erkek herkesi Formula 1 heyecanı ile bir araya getirdi. Kendine özgü kuralları, eğlenceli parkuru ve festival havasındaki atmosferiyle Formulaz, Karadeniz'in en iyi tahta araba yarışmacılarının mücadelesine sahne oldu. Yarışlara katılımın en önemli şartı, araçların tamamen tahtadan ve el ile yapılmasıydı. Yönlendirme için direksiyonu bulunması gereken ve birbirinden ilginç tasarımlara sahip tahta arabalarla yokuş aşağı olan 1,6 kilometrelik parkurda 60-70 kilometre hıza ulaşıldı.

40 yaş üstü katılımcıların ayrı bir kategoride yarıştığı Red Bull Formulaz'da yarışı ilk üç sırada bitirenler ve en ilginç tasarımı gerçekleştiren yarışmacı ödüllendirildi. Red Bull Formulaz'ın dokuzuncu yılında ilk kez kadınlara özel bir yarışma da yapılırken, kadın yarışmacılar da kıyasıya yarıştı.

Etkinliğin bu yılki özel konuğu ünlü oyuncu Yunus Günçe idi. Yarışma sonrası düşüncelerini dile getiren Günçe, "Atmosfer şahane, bir defa isimden başlayan bir tatlılık var. Özünde eğlence var, her ne kadar bir yarışma olsa da. Her şey organik, çünkü insanı organik. Frensiz bir arabayla yarışmak büyük bir heyecandı. Bu başka bir yerde yaşayamayacağınız bir deneyim. Bu yarış Karadeniz insanının karakter özellikleriyle örtüşüyor. Hayatımın en keyifli günlerinden birini yaşadım" şeklinde konuştu.

Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz, etkinlik sonrasında yaptığı açıklamada, "Tunca beldesinde 9.'su yapılan Formulaz yarışları her yıl olduğu gibi yine görkemli bir şekilde geçiyor. Bundan sonraki süreçte etkinliği ulusal boyuta çıkartmak istiyoruz. Ayrıca yarışların sponsoru olan Red Bull'a bu tür organizasyonlar yaptığı için teşekkür ediyoruz" dedi.

Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz ise "Tunca beldemizde her yıl olduğu gibi bu senede Formulaz yarışlarını yapmış bulunmaktayız. Gördüğünüz gibi Türkiye'nin her yerinden beldemize insanlar yarışlar için geliyorlar. Bundan sonraki süreçte amacımız Formulaz yarışlarını ulusal düzeye taşımaktır" diye konuştu. - RİZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Formula 1 Karadeniz Tunca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Selahaddin Eyyubi 23. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 6 Mayıs Pazartesi 2024? Survivor kim kazandı? 6 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title