Haberler

Kara Harp Okulu'nda 164. Dönem Diploma Töreni Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in katılımıyla Kara Harp Okulu'ndan mezun olan 164.dönem teğmenler törenle diplomalarını aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in katılımıyla Kara Harp Okulu'ndan mezun olan 164. dönem teğmenler törenle diplomalarını aldı.

Kara Harp Okulu Orgeneral Cemal Tural Stadyumu'nda yapılan törene devletin zirvesi ve bakanlar, kuvvet komutanları, bazı ülkelerin Ankara büyükelçileri, askeri ateşeler ile davetliler katıldı.

Kara Harp Okulu'ndan mezun olan 17'si bayan, 23'ü yabancı uyruklu toplan 621 teğmen diplomalarını aldı. Stadyuma girişlerinde teğmenler, "Harbiye Marşı söylediler.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törende Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Yılmaz Uyar bir konuşma yaptı.

Dönem birincisi olan Topçu Teğmen Mehmet Özsoy'a diplomasını Cumhurbaşkanı Gül verirken, dönem ikincisi Piyade Teğmen Mehmet Kutay Kutlu diplomasını TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten, dönem üçüncüsü Tankçı Teğmen Gökhan Kılınç da diplomasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan aldı.

Öğrenci Alayı Sancağının da devir tesliminin gerçekleştirildiği törende, teğmenler "Harbiye Marşı"nı okudu. Teğmenler stadyumdan çıkışında, izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Gül Necdet Özel Cemil Çiçek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title