Haberler

Kara Harp Okulu Mezunları Diplomalarını Aldı

ANKARA (AA) - Kara Harp Okulu'ndan mezun olan 163.dönem teğmenler, törenle diplomalarını aldı.

.

ANKARA (AA) - Kara Harp Okulu'ndan mezun olan 163. dönem teğmenler, törenle diplomalarını aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e vekalet eden TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları ile bakanların katıldığı tören Kara Harp Okulu Orgeneral Cemal Tural Stadyumu'nda yapıldı.

Mezun olan 23'ü kadın, 17'si dış ülkelerden olmak üzere toplam 536 harbiyelinin diploma aldığı törende konuşan Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Yılmaz Uyar, Kara Harp Okulu olarak Atatürk'ün gösterdiği hedefler doğrultusunda yetişen, gerektiğinde ülkenin bölünmez bütünlüğü, milletin birlik ve beraberliği için gözünü kırpmadan canını feda edebilecek teğmenleri mezun etmekten gurur duyduklarını belirtti. Mezun olacak teğmenlere seslenen Tümgeneral Uyar, Atatürk'ün ilke ve inkılaplarının daima önlerini aydınlatacak, akıl ve bilim rehberleri olacağını kaydetti.

Dönem birincisi Piyade Teğmen Murat Şahin de yaptığı konuşmada, TSK'nın birer mensubu olarak ülkede ve bölgede tesis edilen barış ortamının en önemli teminatı olacaklarını, milletin birlik ve beraberliği ile devletin bütünlüğünü bozmak isteyenlerle yılmadan mücadele edeceklerini ifade etti.

Yaş kütüğüne yıldız ve plaket çakılmasının ve diploma dağıtılmasının ardından harbiyelilerin geçişiyle tören sona erdi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Gül Cemil Çiçek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title