Haberler

Kar Birçok Yolu Kapadı

Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Birçok Yol Ulaşıma Kapandı.

İstanbul'da gündüz etkili olan sağanak yağış, akşam saatlerinde yerini kara bıraktı.

Öğle saatlerinde İstanbul'un batı tarafını etkisi altına alan karlı soğuk hava dalgası, akşam saatlerinde şehrin tamamını sardı. Sert rüzgarla beraber yağan kar trafiği olumsuz etkiledi. TEM Otoyolu'nda uzun araç kuyrukları oluştu. Öğle saatlerinde başlayan yoğun trafik saat 22.00 sıralarında normal seyrine dönmeye başladı. Vatandaşlar kardan şemsiyelerle korunmaya çalıştı.

Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamaya göre İstanbul'da kar yağışı özellikle Anadolu Yakasında akşam saatlerinde tipi şeklinde etkili oldu. Avrupa Yakasında başlayan kar yağışı, Haramidere, Beylikdüzü, Başakşehir, Halkalı bölgelerinde etkisini sürdürüyor.

Kar yağışı saat 20.00'den sonra Kartal, Ümraniye, Şile, Beşiktaş tesisleri mevkii, Çavuşbaşı, TEM Çakmak mevkiinde tipi şeklinde yağdı. Kar yağışı kısa sürede karayolu ulaşımını etkiledi. Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri ana arterler ve bağlantı yollarına, Karayolları Ekipleri ise TEM yoluna müdahale etti. Yollar kürüme ve tuz serpme çalışmalarından sonra tipi nedeniyle yine kar birikti. Ancak zincirsiz ve kar lastiği olmayan araçların yolda kalması nedeniyle trafik akışında ve kar kürüme araçlarının ilerlemesinde sıkıntı yaşandı.

Emniyet şeritlerinin işgal edilmesiyle birlikte yardım ekipleri kar yağışı olan bölgeye ulaşmada zorluk çekti. Kar yağışının yoğun etkili olduğu bölgelerde kayan araçlar nedeniyle meydana gelen trafik kazaları da trafiğin tıkanmasına neden oldu.

Kar yağışının yoğun olduğu bölgelere Avrupa yakasından takviye personel ve kürüme araçları sevk edildi. Ekipler bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

AKOM: RİVA DERESİ BOYUNCA SU TAŞKINLARI OLABİLİR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 14. Bölge Müdürlüğü'nün Ömerli Barajı'nın kapaklarının açılacağından dolayı Riva Deresi boyunca su taşkınları olabileceği uyarısında bulundu.

AKOM'dan yapılan açıklamada şöyle denildi: "İstanbul'da lodosun etkisi ile eriyen kar ve devam eden yağışlar sebebi ile serbest akışlı olan Ömerli Barajı'dan akan su 86.4 Hm3'lük bir debi ile son 36 yılın en yüksek debisine ulaşmıştır. Dere yatağına deşarj olan su yağışların etkisine göre daha da artacağından Riva Deresi yatağı boyunca Ömerli ile Çayırağzı mahallesi arasında kalan yerleşim birimlerinde su taşkınları meydana gelebilir."

KAR YOLLARI KAPADI

Trakya'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Tekirdağ-İstanbul Karayolu Ve Tekirdağ-Malkara Karayolu trafiğe kapandı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Bursa-İstanbul kara yolu Süpürgelik mevkindeki kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Ekiplerin kapanan yolu açmak için çalışmalarını sürdürdükleri bildirildi.

Lüleburgaz- Babaeski TEM Otoyolunda ve Dereköy kara yolunda yoğun tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanırken, Demirköy ilçesi ile Dereköy köyüne zincirsiz araç girişine izin verilmiyor.

Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri ise Türkiye ile Bulgaristan'ı birbirine bağlayan Dereköy Sınır Kapısı ile İstanbul, Demirköy, Pehlivanköy ve Kofçaz kara yolunda kar kazıma ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Kent merkezinde etkili olan kar yağışı, beraberinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazasını getirirken, bazı araçların yokuşları çıkmakta zorlandıkları görüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title