Haberler

Kadıköy'de Miting

Pir Sultan Abdal Kültür Derneğince Düzenlenen 'Öğretimize, Özgürlüğümüze, Onurumuza ve Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz' Mitingi, Kadıköy İskele Meydanı'nda Gerçekleştirildi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneğince düzenlenen ''Öğretimize, özgürlüğümüze, onurumuza ve geleceğimize sahip çıkıyoruz'' mitingi, Kadıköy İskele Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi önünde toplanan, aralarında çeşitli partiler, DİSK'e üye sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin de bulunduğu grup, ''2 Temmuz 1993 Sivas-Madımak Katliamı unutmadık unutturmayacağız'' yazılı pankart açtı.

Aralarında yöresel kıyafetli ve başları beyaz yemenili kadın ve çocukların da yer aldığı grup, Atatürk fotoğrafları, Türk bayrakları ve çeşitli dövizler taşıdı. Slogan atıp alkış tutarak Kadıköy İskele Meydanı'na kadar yürüyen grup, burada polis tarafından oluşturulan kontrol noktalarında aranarak alana alındı.

''1993'te Sivas Madımak Oteli'nde ölenler ile demokrasi şehitleri için'' saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan mitingde konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kazım Genç, ''Türkiye'nin tek sorunu türbanmış gibi, türbanın dayatıldığını'' savunarak, ''AK Parti, 'sivil anayasa yapacağım' diyor, hazırlamaya çalıştığı anayasada özgürlük, inanç özgürlüğü, eşitlik, kardeşlik yok. Şeriat ve türban var'' dedi.

Laik bir ülkede din dersinin zorunlu olamayacağını, Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir kurumun bulunmayacağını ileri süren Genç, AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'nun önderliğinde Bilkent Otel'de Alevilere yönelik düzenlenen iftar yemeğine de değinerek, ''Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ile diğer Alevi federasyonlarının muhatap alınmadığını, naylon federasyon kurulduğunu, AK Parti'nin Alevi örgütlerini ele geçirmeye çalıştığını'' öne sürdü.

Bu arada, mitinge katılanlardan bir grubun, İstiklal Marşı'nın okunmamasına tepki göstermesi üzerine, grup üyeleri ile mitingi düzenleyenler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Mitingde, çeşitli grup ve sanatçılar şarkılar seslendirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title