Haberler

Japonya'daki Tünel Kazası

Japonya'nın başkenti Tokyo'da 9 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan tünel kazasının ardından ülkedeki tüm tünellerin kontrol edileceği bildirildi.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da 9 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan tünel kazasının ardından ülkedeki tüm tünellerin kontrol edileceği bildirildi.

Japonya Ulaştırma Bakanlığı, Tokyo'nun 80 kilometre batısındaki Sasago Tüneli ile benzer yapıya sahip 49 tünelin en kısa sürede kontrolden geçirilmesi için talimat verdi.

Karayollarını işleten şirket yetkilileri, ülkenin en uzun tünellerinden biri olan 4,7 kilometre uzunluğundaki Sasago Tüneli'nin çatısının çökme nedenini bulmak için çalışmalara devam ediyor. Tünelde Eylül ayında yapılan kontrollerde herhangi bir soruna rastlanmamıştı.

Yetkililer, beton levhaların üst kısmında yer alan 8 santimetre kalınlığındaki panelleri tünelin iç duvarlarına tutturan cıvatalardan birinin gevşeyip zincirleme tepkiye yol açarak, beton parçalarının hareket halindeki araçların üzerine düşmesine yol açmış olabileceğini belirtti.

Yapının, 24 Kasım'da Tokyo'da meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem ya da tünelin içinden geçtiği dağdaki bir göçük nedeniyle zayıflamış olabileceği de dikkate alınıyor.

Tünelde arama kurtarma çalışmaları ise sürüyor. Ekipler beton parçaları altında kalan araçlara ulaşmak için büyük çaba harcıyor. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans gönderildi.

Beton parçalarının düşmeye başlamasından sonra araçlarıyla ya da koşarak tünelden çıkmayı başaranlar, ezilen araçlardan sızan petrolün yangına neden olduğunu bildiriyor.

Her biri 1,4 ton ağırlığındaki yaklaşık 270 beton levhaların tavandan koparak 110 metre aşağıdaki araçların üzerine düşmesi sonucu meydana gelen kazada 4'ü kadın 9 kişi ölmüş, 2 kişi de yaralanmıştı.

Başkent Tokyo'yu Japonya'nın orta kesimlerine bağlayan karayolu üzerinde yer alan tünel, 1977'de inşa edilmişti.

1996'da da Japonya'nın kuzeyindeki bir tünel çökmüş, düşen beton parçaları 20 kişinin yaşamını yitirmesine neden olmuştu.

Muhabir: Umur Koçak Semiz / AP

Yayıncı: Ogün Duru - TOKYO

Kaynak: AA / Güncel

Ulaştırma Bakanlığı Japonya Eylül Tokyo Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title