Haberler

İTÜ Asistan Dayanışması'dan Destek Konseri

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Asistan Dayanışması işten çıkartılan araştırma görevlilerine destek vermek amacıyla İTÜ Ayazağa Kampüsü'nde bulunan KSB Oditoryumu'nda konser düzenledi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Asistan Dayanışması işten çıkartılan araştırma görevlilerine destek vermek amacıyla İTÜ Ayazağa Kampüsü'nde bulunan KSB Oditoryumu'nda konser düzenledi. Neyse, Anadolu Müzik Topluluğu, Banliyö Treni, Grup Helesa'nın yer aldığı konser öncesi barkovizyon gösterisi düzenlendi. İlk olarak Neyse grubunun sahne aldığı konser öncesi yapılan açıklamada, '2012 Ağustos'undan beri sürdürmekte olduğumuz mücadelemiz bir yılını doldurdu. 50D kadrosuyla ilişkili sorunlar ilk günkü yakıcılığıyla devam ediyor. İlk olarak İTÜ'de uygulanan asistan kıyımı politikaları bugün diğer üniversitelere de yansımış durumda. 80'den fazla araştırma görevlisinin işine son verildi. Pek çok arkadaşımız bu yıldırma politikalarının ve gelecek korkusunun yarattığı sıkıntılar nedeniyle istifa etti. Dava sonuçlarına göre işe iadesi kesinleşmiş araştırma görevlilerini İTÜ yönetimi işe almamakla direniyor. Açık bir hukuksuzluk söz konusuö ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayazağa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title