Haberler

İstanbul'daki "Kck" Davası

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 94'ü tutuklu 205 sanık hakkında açılan davanın 45. duruşması başladı

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 94'ü tutuklu 205 sanık hakkında açılan davanın 45. duruşması başladı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmaya, eski BDP İstanbul İl Başkanı Mustafa Avcı ve yazar Ragıp Zarakolu'nun oğlu Cihan Deniz Zarakolu'nun da aralarında bulunduğu 87 tutuklu sanık ile 5 tutuksuz sanık katıldı.

Adalet Komisyonu listesinden seçilen 1 Kürtçe tercüman da duruşma salonunda hazır bulundu.

Kürtçe tercüman aracılığıyla savunma yapan tutuklu sanık Mehmet Selim Çelik, "KCK" üyesi olmadığını savunarak, bu tür bir yapılanmadan da talimat almadığını sadece BDP üyesi olduğunu ifade etti.

Çelik, BDP'nin düzenlediği yasal ve meşru etkinliklere katıldığını, bu yapılan etkinliklerin de parti tüzüğüne uygun çalışmalar olduğunu dile getirerek, "İddianamede iddia edildiği gibi 'Türkiye Meclisi' üyesi değilim. Böyle bir yapılanmayla ilişkim yoktur. 26 yıldır İstanbul'da yaşıyorum. 13 yıldır aynı işi yapıyorum. Maalesef iddia makamı bu söylediklerimi göz önünde bulundurmamış" diye konuştu.

Yaklaşık 3 yıldır telefonlarının dinlenildiğini belirten Çelik, dinlemelerde yaşa dışı bir delilin elde edilemeyeceğini çünkü yapılan konuşmaların günlük konuşmalar olduğunu söyledi.

Duruşma Çelik'in savunmasını yapmasıyla devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title