Haberler

İsrail'in Müdahalesinde Ölenler Son Yolculuklarına Uğurlanıyor (2)

Filistin'e Yardım Götürürken İsrail Askerleri Tarafından Uğradıkları Saldırı Sonucu Hayatlarını Kaybedenler Bugün Son Yolculuklarına Uğurlandı.

Filistin'e yardım götürürken İsrail askerleri tarafından uğradıkları saldırı sonucu hayatlarını kaybedenler bugün son yolculuklarına uğurlandı.

Filistin'e insani yardım götüren gemilere İsrail askerinin düzenlediği baskın sonucu Mavi Marmara gemisinde hayatını kaybedenler bugün son yolculuklarına uğrulandı. Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ilçe belediye başkanları, İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Mahmoud Heideri, ölenlerin yakınları, saldırıdan yara almadan kurtulan Türk ve yabancı Filistin yardım gönüllüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türk bayraklarına sarılı olarak camiye getirilen İbrahim Bilgen, Ali Heyder Bengi, Çetin Topçuoğlu, Necdet Yıldırım, Fahri Yaldız, Cengiz Songür ve Cengiz Akyüz ile Türk asıllı ABD vatandaşı Furkan Doğan'ın cenazeleri tekbirler ve İsrail aleyhine atılan sloganlar eşliğinde musalla taşlarına konuldu.

Öte yandan cami avlusunu dolduran, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıyan binlerce kişi "Kahrolsun İsrail", "İsrail, Filistin'den elini çek", "Katil İsrail" sloganları attı. Musalla taşına konan Türk bayrağına sarılı tabutların üstüne Filistin bayrağı da konuldu. Gönüllülerin cenaze namazları aralarında Şam Müftüsü'nün de bulunduğu 8 imam tarafından tek tek kıldırıldı.

Hayatını kaybedelerden Cengiz Akyüz'ün kardeşi Filiz Mete taziyeleri kabul ederken "Her zaman derdi, 'Rabbim bana Filistin yolunda şahadet getirmeyi nasip et' ve etti" dedi. Mete, ağabeyinin yolunda ilerleyeceğini söyleyerek, "Bütün kardeşlerim şehit olacak Filistin yolunda" dedi.

O'nun yolunda ilerleyeceğim. Ağabeyime söz veriyorum. İsrail, duy sesimizi. Bu davadan vazgeçmeyeceğiz. Ağabeyime vurduğunuz o darbeyi sana da vuracağız. Bu bayrak hiç inmeyecek ağabey. Bu davadan vazgeçmeyeceğiz İsrail, ağabeyime vurduğun o darbeyi sana da vuracağız" diye konuştu.

Cenaze namazının ardından İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım bir konuşma yaparak, saldırı sırasında yaşananları anlattı. Saldırı sırasında bazı askerlerin silahlarını aldıklarını belirten Yıldırım, "Gemideki bir kamaraya kapattık. Aramızda aldığımız kararla, şehit dahi olsak bu silahları kullanmamaya karar verdik. Biz İsrail askerlerinin yaralarını tedavi edip su verirken, yukarıdan arkadaşlarımızın şehit olduğu haberleri geliyordu. Biz buna rağmen onlarla ilgilenmeye devam ettik. 1.90'lık İsrail'in en donanımlı askerlerine silahsız olmamıza rağmen direndik" dedi. Saldırıda hayatını kaybedeblerden en genci 19 yaşındaki Yıldırım, Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan'ı "Hepimiz şehit olmak istiyorduk. Ama şehitlik bu dokuz arkadaşımıza nasip oldu" diye teselli etti.

Cenaze törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız beraberindekilerle beraber hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyede bulundu.

Törenin ardından omuzlarda cenaze araçlarına taşınan cenazelerden Necdet Yıldırım'ın cenazesi Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan grup, Yıldırım'ın cenazesine Fatih Camisi'nden hareket ederek, Edirnekapı Mezarlığı'na doğru Fevzipaşa Caddesi boyunca yürüyerek eşlik etti.

Edirnekapı'ya kadar beraber götürülen cenazelerden, İbrahim Bilgen'in cenazesi Siirt'e, Ali Haydar Bengi'nin cenazesi Diyarbakır'a, Çetin Topçuoğlu'nun cenazesi Adana'ya, Furkan Doğan'ın cenazesi Kasyseri'ye, Fahri Yaldız'ın cenazsi Adıyaman'a, Cengiz Songür'ün cenazesi İzmir'e, Cengiz Akyüz'ün

cenazesi Hatay'a gönderilmek üzere Atatürk Havalimanı'na götürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title