Haberler

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

Mısır, İsrail ile Filistinli gruplara, resmi olarak 72 saatlik ateşkes çağrısında bulundu.

Mısır, İsrail ile Filistinli gruplara, yarın sabah 05: 00'de başlamak üzere 72 saatlik ateşkes yapılması çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Tarafları, yarın sabah 05: 00'te başlayacak (süresi uzatılabilir) 72 saatlik ateşkes yapmaya çağırıyoruz" denildi.

İsrail'de yayımlanan Yedioth Ahronoth gazetesi ise internet sitesinde yayımlanan ve ismini vermek istemediği bir bakana dayandırdığı haberinde, İsrail hükümetinin, Gazze tarafından ateşkes gerçekleşirse Kahire'ye heyet gönderilmesi meselesini görüşmeyi düşündüğünü belirtti.

Hamas yöneticilerinden eski Vakıflar Bakanı İsmail Rıdvan da yaptığı açıklamada, Gazze'de ateşkes önerisine ilişkin henüz bir tutum belirlemedeklerini dile getirdi.

Gazze'de ateşkes sağlanması amacıyla Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan Filistin heyetinde yer alan Demokratik Kurtuluş Cephesi Genel Sekreter Yardımcısı Kays Abdulkerim, Filistin heyetinin, bugün Mısır İstihbarat Başkanı Muhammed Ferid Tuhami ile yaptığı görüşmenin son derece olumlu geçtiğini aktarmış, "Mısırlı yetkililerin, İsrail ile Filistin arasında görüşmelerin başlayabilmesini sağlayacak 72 saat süreli ateşkes için çaba harcayacakları konusunda kendilerine söz verdiğini" bildirmişti.

Bunun üzerine İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Amira Oron, ülkesinin Mısır'ın önerdiği ateşkes girişimine bir kaç saat içerisinde cevap vereceğini duyurmuştu.

Mısır, 14 Temmuz'da da Gazze'de ateşkesin sağlanması için girişim başlattığını duyurmuş ancak bu girişim başarılı olmamıştı. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Kahire Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title