Haberler

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Vali Aksoy

IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler- Diyarbakır Valisi Aksoy: "Olaylarda iş yerleri zarar gören esnafla ilgili Başbakanlıktan kaynak aktarıldı.

IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler- Diyarbakır Valisi Aksoy: "Olaylarda iş yerleri zarar gören esnafla ilgili Başbakanlıktan kaynak aktarıldı. Bugünden itibaren esnafımızın zararları ile ilgili çalışmaları başlattık"DİYARBAKIR (AA) - Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır'da IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilere ilişkin, "İl genelinde meydana gelen olaylarda iş yerleri zarar gören esnafla ilgili Başbakanlıktan kaynak aktarıldı. Bugünden itibaren esnafımızın zararları ile ilgili çalışmaları başlattık" dedi.Vali Aksoy, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu ve birlik bünyesinde faaliyet gösteren meslek odalarının temsilcileriyle görüştü.Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen görüşme öncesinde konuşan Vali Aksoy, Diyarbakır'da son dönemde meydana gelen olaylardan en fazla etkilenenlerin başında esnafın geldiğini belirterek, iş yerlerinin tahrip edilmesi ve yağmalanmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.- "Başbakanlıktan kaynak aktarıldı"Demokratik ortamda insanların görüşlerini ifade etmesinden yana olduklarına işaret eden Aksoy, "Onlara her türlü kolaylığı da gösterme arzusundayız. Ancak şiddet içeren, esnafımızı, insanımızı mağdur eden bu tür olayları tasvip etmemiz mümkün değil" diye konuştu."İl genelinde meydana gelen olaylarda iş yerleri zarar gören esnafla ilgili Başbakanlıktan kaynak aktarıldı. Bugünden itibaren esnafımızın zararları ile ilgili çalışmaları başlattık" ifadelerini kullanan Aksoy, bu kapsamda zararların karşılanması için kaymakamlıklara talimat verildiğini kaydetti.Aksoy, çalışmaların en kısa zamanda gerçekleştirileceğini dile getirerek, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ettiklerini aktardı.Halkın huzur ve güvenliği, esnafın daha rahat bir ortamda çalışmalarını sürdürmesi için hep birlikte bu olayların karşısında duracaklarına dikkati çeken Aksoy, bundan sonraki süreçte çalışmaları daha iyi bir noktaya taşımış olacaklarını belirtti.DESOB Başkanı Ebedinoğlu da il ve ilçelerdeki oda başkanları ile göreve yeni başlaması dolayısıyla Vali Aksoy ile hem tanışmak hem de son günlerde meydana gelen olaylarla ilgili esnaf ve sanatkarın mağduriyeti hakkında bilgi vermek üzere görüşmek istediklerini söyledi.Görüşme daha sonra basına kapalı devam etti. .

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Aksoy Diyarbakır Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title