Haberler

İran'dan Sürpriz Türkiye Çıkışı: Seni Başkan Yaptırmayacağız

Güncelleme:

Bölgede Türkiye'yi rakibi olarak gören İran'ın resmi haber ajansı IRNA'da yayınlanan bir analizde "Erdoğan başkan, Türkiye lider ülke olamayacak" şeklinde bir ifade kullanıldı.

ABD ile vardığı nükleer anlaşmayla bir "özgüven patlaması" yaşayan İran, bölgesel rakibi olarak gördüğü Türkiye'ye karşı çok sinsi bir politika izliyor. Terör örgütü PKK'ya de destek verdiği iddiaları ile gündeme gelen İran, resmi internet sitesinden "Türkiye bölgesel güç, Erdoğan Başkan olamayacak" yorumları yayımlatmaya başladı.

Bugüne dek Türkiye'ye karşı söylemlerinde ketum olan İran, ABD ve Batı ülkeleriyle vardığı nükleer anlaşmadan cesaretle bölgesel yayılmacı politikasını açıktan yürütmeye başladı. Washington'un konjonktürel desteğini arkasına alan "Molla rejimi", tehditkar tutumunu artık gizleme gereği duymuyor. Türkiye'ye karşı Suriye'nin kuzeyindeki Kürt oluşumunu ve terör örgütü PKK'yı desteklediği öne sürülen İran, Kuzey Irak'taki Türk etkisini kırmak için de anti-Barzani'ci akımı körüklüyor. İran rejiminin bu tutumu 23 Ağustos'ta, İran resmi haber ajansı İRNA'da yayımlanan bir analizde somutlaştı.

TEK BÖLGESEL LİDER İRAN'MIŞ

Analize göre Ortadoğu'da tek bir lider ülke var, o da İran. İddiaya göre Türkiye Suudilerin bile desteğini alamayacak çünkü Suudiler Yemen ile meşgul. Analize bakılırsa, İran'a göre Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan'la beraber İran'a rakip olmaya çalışıyor ama bu boş bir çaba. İddiaya göre Erdoğan'ın erken seçim çağrısı hiçbir işe yaramayacak ve Erdoğan başkan olamayacak. Kürtlere karşı Kürt olmayan milliyetçiler bile ona destek vermeyecek. Analizden çıkan sonuca göre; Türkiye, Suriye'de de hükümeti deviremeyecek ve asla Ortadoğu'da önemli bir rol oynayamayacak!

SURUÇ VE İNCİRLİK İFTİRASI

İran resmi haber ajansı İRNA'daki analizde Rusya ile anlaşan İran'ın Suriye sorununa barışçı bir çözüm önerdiği ama devam eden çatışmaların buna engel olduğu iddia edildi. Dahası İran, Suruç saldırısını IŞİD'in yaptığı iddiasının da yalan olduğunu öne sürdü. Tahran, Ankara'nın bu saldırıyı Suriye'nin içişlerine karışmak için bizzat kendisinin düzenlediği iftirasını attı. İran, Ankara'nın İncirlik üssü'nü IŞİD'le değil PKK ile mücadele için açtığı iddiasında da bulundu. (Kaynak: Akşam)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Washington Türkiye Suriye İran Güncel Haberler

500

Yorumlar (407)

MNG:

Suruç saldırısında türkiyenin saldırgana yardım ve yataklık ettiğini biz kürtler zaten biliyoruz.

29
97
yanıtYanıtla
TOSE:

HDP''lilerin neden orada olmadıklarınıda biliyormusun??? Allah''ın ŞAPŞİKİ. !!!!!!!!!

yanıt21
yanıt4
M.:

Ispatla biz de bilelim. Bu PKK oyunu. Orda sadece Kürtler ölmedi akılsız. Ayrıca güvenlik güçlerini uzaklaştırıp herşey bizim kontrolümüzde dien hdp lileri sorgula... Türkiye deyince sen hangi ülkesinden bu arada...

yanıt7
yanıt1
polis:

İtirafçi pkk bomba dan haberdar di diyor! istihbarat kaynakları.

yanıt0
yanıt0
kerim:

Bak İran bile görüyor sayın Erdoğan başkan olursa Türkiyenin bölgesel güç olarak durdurulmaz bir yükselişe geçeceğini. Hadi artık chp hdp ülkenin iyiliğini yabancı memleketlerin iyiliğin den daha az istiyor fakat gelde bunu mhp ye anlat. Sözde vatan millet sevgisi adı altında en büyük ihaneti yapıyorlar ülkelerine. Sizin her yeriniz milleyetçi olsa kaç yazar. Anca gavura uşaklık yapıp millette zilleti yaşatmayı bilirsiniz. Bilalmiş saraymış git saraya o kadar takılıyor san Topkapıyı yık! Bu boş tartışmaların Müslüman Türk alemine ne katkısı var? Neden hainlerle birlikte hareket ediyorsun? O paralar tika üzerinden müslüman ve Türklere akıyor ey cahil mhp seçmeni. ABD bundan çok rahatsız. Ama devlet bey neden rahatsız oluyor anlamakta güçlük çekiyorum. İşin aslını kendi biliyor ama kendi ikbali için sizi saray masallarıyla uyutuyor. Ey Türkiyem ey. Bu kafayla ancak köle oluruz batıya, fakirlik, zillet ve kültürünü, dinini, karakterini yitirip bir hiç oluruz ancak!

87
21
yanıtYanıtla
tugiacar:

BU haberler zaten senin gibi balıklar hemen atlasın diye yapılıyor. . Ona bakarsan Almanya , ABD'' de ve diğer avrupa ülkelerinde eli kanlı diktatör ve hırsız olarak gösteriliyor buna niye inanmıyorsun

yanıt6
yanıt14
Tugiacar a yazdım:

sen tam bir beceriksiz sin emin ol her işin sarpa sarar senin ve hiç zeki değilsin örnek vericeksen en extrem örneği vermede bari millet yalanına bi süre inansın

yanıt0
yanıt0
samsunlu:

PEKİ irana ikinci evim diyen sayın Erdoğan iranın ne mal olduğunu kendisinin başkan olmasına karşı olduğunu bilmiyor mu?

yanıt1
yanıt0
Ramazan:

iran önce kendi ülkende özgür ol sonra başkalarına karış.

97
4
yanıtYanıtla
turan:

İran irak düsman ulke yillardir pkkyi besliyo hainler

79
3
yanıtYanıtla
Tüm 407 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title