Haberler

İngiltere'de Siyonizm karşıtı Yahudiler, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etti

Güncelleme:

İngiltere'de Siyonizm karşıtı Yahudiler, İsrail'in Doğu Kudüs'teki Filistinlilere yönelik saldırıları ve Filistinlilerin Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde evlerinden zorla çıkarılma tehdidine karşı protesto düzenledi.

İngiltere'de Siyonizm karşıtı Yahudiler, İsrail'in Doğu Kudüs'teki Filistinlilere yönelik saldırıları ve Filistinlilerin Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde evlerinden zorla çıkarılma tehdidine karşı protesto düzenledi.

"Uluslararası Anti-Siyonist Yahudi Ağı" ve "Filistin İçin Yahudi Ağı" gruplarının üyeleri İsrailli savunma şirketi Elbit Systems'in başkent Londra'daki Holborn semtinde bulunan bürosunun önünde bir araya geldi.

Ellerinde "İsrail'in soykırımını durdurun", "1948'den beri nefes alamıyoruz" ve "terör devleti İsrail'i durdurun" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, "Özgür Filistin" sloganları attı.

İsrail'in Mescid-i Aksa ve Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayan grubun üyeleri, Elbit Systems'in İngiltere'deki fabrikalarının kapatılması çağrısında bulundu.

ABD ve İngiltere gibi Batılı ülkeler İsrail'in "cinayetlerinden" aklanmasına izin veriyor

Protestoyu düzenleyen Filistin İçin Yahudi Ağı'nın üyesi David Canon, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yahudilerin Filistin'in hakları için sesini yükseltmesinin önemli olduğunu ve İsrail'in Yahudi değerlerine uygun hareket etmediğini söyledi.

İsrail'in Filistin topraklarını işgal ettiğine ve binlerce Filistin köyünü yıktığına dikkati çeken Canon, İsrail'in 700 bin Filistinliyi mülteci konumuna düşürdüğünü kaydetti.

Canon, "70 yıldır Filistinlilerin topraklarını çalan ve hukuk dışı yerleşimlere izin veren" İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ettiğinin altını çizdi.

İsrail'in birçok Batılı ülke tarafından desteklendiğini, ABD ve İngiltere başta olmak üzere Batılı ülkelerin İsrail'in "cinayetlerinden" aklanmasına izin verdiğini vurgulayan Canon, İsrailli savunma şirketi Elbit Systems'in de ürettiği askeri araçlarla bu cinayetlerden sorumlu olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Gazze Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları! Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title