Haberler

İlkokul Öğrencilerine Dağıtılamayan Bal, Üniversitelilere Dağıtılacak

Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği'nin Ordu'daki ilkokul öğrencileri için planladığı bal dağıtım kampanyasına Sağlık Bakanlığı tarafından onay verilmeyince, öğrencilere dağıtım için hazırlanan 20 bin kavanoz bal, Ordu Üniversitesi öğrencilerine...

Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği'nin Ordu'daki ilkokul öğrencileri için planladığı bal dağıtım kampanyasına Sağlık Bakanlığı tarafından onay verilmeyince, öğrencilere dağıtım için hazırlanan 20 bin kavanoz bal, Ordu Üniversitesi öğrencilerine dağıtılacak.

Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necati Aydın, Ordu Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Sağlık Bakanlığı'nın ilkokul öğrencilerine dağıtılmasına izin verilmeyen balları Ordu Üniversitesi öğrencilerine dağıtacaklarını söyledi. Aydın yaptığı konuşmada, "Ordu'da bal kampanyası başlatacaktık. Biz bu kararı 2009 yılında Türkiye Arı Yetiştiriciliği Birliği'nin merkez toplantısında almıştık. Türkiye'deki bütün bal firmalarıyla birlikte bir araya gelerek, Tarım Bakanlığımız ile birlikte bir çalışma yaparak, Türkiye'de bütün okullarda bal dağıtımını bir proje halinde bütünleştirmiştik. Maalesef o günden bu güne kadar o büyük firmalarımız taşın altına elini sokmadılar. Biz iki ay önce yönetim kurulu toplantımızda bu kampanyayı Ordu'da başlatalım daha sonra da yurdumuzun en ücra köşelerinde belki de ömründe bir kere dahi bal tatmayan çocuklarımız vardı. Bu okullara da bu balı ulaştıracaktık.

Basında 'Ordu'da ilkokullarda bal dağıtılacak' haberleri çıktıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı devreye girdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ordu Halk Sağlığı Müdürlüğü Ordu'da bal dağıtımıyla ilgili bakanlığa bir görüş sordu. Maalesef buna sağlık bakanlığımız müsaade etmedi. Yazı yazmışlar, bunun okullarda uygun olmayacağı konusunda. Bizde Ordu Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Tarık Yarılgaç ile görüştük 4 Nisan tarihinde 20 bin kavanoz balı Ordu Üniversitesi öğrencilerine dağıtacağız. " ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı'nın ilkokul öğrencilerine bal dağıtımının yapılmasına onay vermemesinin nedeninden bahseden Başkan Aydın, Sağlık Bakanlığı'nın hastanelerde hastalara verilen balları denetlemesi gerektiğini söyledi. Başkan Aydın, şöyle konuştu: "Biz Sağlık Bakanlığı'nın bal dağıtımını onaylamamasın beklemiyorduk. Buna olur vereceğine inanıyorduk ancak geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanlığı daire başkanıyla görüştüm. Tabii ki onlarında kendilerine göre haklılığı var. Şöyle diyorlar, 'O çocuk evde yumurta yiyebilir. Belki alerji yapar. Ama bal dağıtıldığı için baldan oldu diye kamuoyunda yer aldığı zaman olumsuz etki yaratır diye biz izin vermedik' dediler. Raporlarına da şöyle yazmışlar, 'bakalım arı balımı, Ordu Arıcılar Birliği'nin stok ürünümü, Bu kadar bal Ordu'da dağıtıldığı zaman çocuklar zehirlenirse, Ordu'da yeterli ambulans var mı? yeterli doktor var mı?' yazmışlar. Bu bal o kadar sağlıksız mı? Keşke sağlık bakanlığımız kendi taraflarında halka yedirilen balları analizlerini yaparak kontrollerini yaparsa daha iyi olur. Ben biliyorum ki hastanelerde dahil üzerinde bal aromalı şurup yazarak hastalarımıza dağıtılmaktadır. Bal'ın üzerinde Bal yazar. Bala dışarıdan hiçbir katkı malzemesi katılamaz. Bal aromalı şurup hiçbir yerde satılmaması lazım. Hele de insan sağlığının olması gereken yerde tüketilmemesi lazım." - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sağlık Bakanlığı Necati Aydın Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title