Haberler

    İlgiyi Görünce Devam Kararı Aldılar

    ALMANYA'nın Hamburg kentindeki Mut Tiyatrosu tarafından düzenlenen ve mayıs ayı bozunca süren 'Türkiye Almanya Tiyatro Köprüsü Festivali', Turan & Apo ve Argos Grubu'nun konseri ve tiyatro konulu bir panelle son buldu.

    ALMANYA'nın Hamburg kentindeki Mut Tiyatrosu tarafından düzenlenen ve mayıs ayı bozunca süren ' Türkiye Almanya Tiyatro Köprüsü Festivali', Turan & Apo ve Argos Grubu'nun konseri ve tiyatro konulu bir panelle son buldu. Türkiye ve Almanya'dan toplam 19 tiyatro, pandomim ve müzik grubu sahne aldı.

    Festivalin son sanat etkinliği kanun üstadı Turan Vurgun ve müzik hocası Prof. Apo Gülbeyaz'ın kurduğu Turan & Vurgun ve Argos Grubu isimli müzik grubu oldu. Salonu tamamen dolduran izleyicilere Türkçe ve Kürtçe parçalardan oluşan özgün Doğu Akdeniz müziği konseri veren grup dakikalarca alkışlandı.

    TÜRKÇE ÜST YAZILI OYUN

    Festival kapanış etkinliği büyük ve küçük sahnelerin ortak çalışmasını ve sahnelerin çok kültürlü toplum gerçeğini ele alan panel oldu. Hamburg Eyalet Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı Gaby Dobusch'un yönettiği panele konuşmacı olarak Thalia Tiyatrosu şef dramaturgu Julia Lochte, Schauspielhaus Tiyatrosu şef dramaturgu Christian Tschirner, Lichthof Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Matthias Schulze-Kraft, Sprechwerk Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Konstanze Ullmer katıldı. Julia Lochte, izleyiciler arasında bulunan ve kültür alanında aktif olan Hamburg Eyalet Meclisi Milletvekili Güngör Yılmaz'a işaret ederek‚ "Güngör Yılmaz'ın önerisi üzerine başlattığımız Türkçe üst yazılı oyun ile tiyatromuza yeni bir kitleyi çektik ve bu yönde çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

    Panelde en çok dile getirilen sorun amatör tiyatro gruplarının prova ve oyun salonu bulamama konusu oldu.

    Festivalin genel bir değerlendirmesini yapan Mut Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mahmut Canbay, "İlk festivalimizin beklediğimizden de büyük ilgi gördü. Türkiye'den ve Almanya'dan çok kaliteli ve güzel oyunlar sahnelendi. Çok memnunuz. Bu bir ilkti. Festivali artık her yıl düzenleyerek geleneksel hale getireceğiz" dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title