Haberler

İhd'liler, Adalet Bakanlığı Önünde Eylem Yaptı

İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Yusuf Alataş ve Bazı Dernek Üyeleri, Adalet Bakanlığı Önünde, Cezaevlerindeki 'Tecriti' Protesto Ettiler.

İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Yusuf Alataş ve bazı dernek üyeleri, Adalet Bakanlığı önünde, cezaevlerindeki ''tecriti'' protesto ettiler.

Alataş ve beraberindeki 2 kişi, ''F Tipi cezaevlerindeki 3 kapının kilidinin açılmasını sembolize eden'' 3 tahta anahtarı Adalet Bakanı Cemil Çiçek'e vermek amacıyla bakanlığa girdiler.

Kısa süre sonra dışarı çıkan Alataş, dışarıda bekleyen dernek üyeleriyle birlikte yaptığı açıklamada, yazılı talepleri olmasına rağmen Çiçek'in kendilerini kabul etmediğini belirterek, bundan sonra Çiçek kendilerini davet edene kadar, randevu talep etmeyeceklerini söyledi.

Bakan Çiçek'e, cezaevlerinde ''tecrit'' konusunda yapılması gerekenleri anlatmak istediklerini kaydeden Alataş, ''Tecriti sağlayan 3 kapıdır. Bu kapıların anahtarı Adalet Bakanı'nın elindedir'' dedi.

Alataş, tutuklu ve hükümlülerin bir araya gelmelerine engel olunamayacağını dile getirerek, tüm cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülere uygulanan tecrit koşullarının kaldırılmasını istedi. Alataş, ''F Tipi cezaevlerinde acilen 3 kapıyı açın, 9 tutuklu ve hükümlü birbirleriyle iletişim kurabilsin. Ölüm orucunu bu yolla sona erdirin'' diye konuştu.

Alataş, daha sonra elindeki 3 anahtarı Adalet Bakanlığı kapısının önüne bıraktı.

İHD'nin eylemine, bazı sivil toplum örgütü üyeleri de destek verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title