Haberler

Hayvansal Gübreler Geri Dönüşümle Ekonomiye Kazandırılacak

Edirne Valiliği ve Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) iş birliğinde gerçekleştirilen projeyle atık durumundaki hayvansal gübreler geri dönüştürülerek toprakla buluşturulacak.

Edirne Valiliği ve Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) iş birliğinde gerçekleştirilen projeyle atık durumundaki hayvansal gübreler geri dönüştürülerek toprakla buluşturulacak.

Proje kapsamında alınan 7 katı gübre dağıtım makinesi, düzenlenen törenle köylere teslim edildi.

Edirne İl Özel İdaresi Makine ve İkmal Şube Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen törende konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, tarım alanında üreticilerin ihtiyaç duyduğu projelere destek verdiklerini söyledi.

Hizmete giren gübre dağıtım makinelerinin üreticilere fayda sağlayacağını belirten Canalp, "İnşallah Edirne'nin diğer ilçelerinde de bu tarz projelerin olmasını istiyoruz. Tarım alanında üreticilerin ihtiyaç duyduğu çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Bu çalışmaları da aynı burada olduğu gibi birliklerimizle yapacağız. Ama sağlam altyapısı olan, işleri sürdürebilir nitelikte olan birliklerle çalışmaya devam edeceğiz. Allah hayırlı ve mübarek eylesin. Üreticilerimize hayırı olsun."

SÜTÜB Başkanı Mustafa Suiçmez de aldıkları makinelerle atıl durumda çürümeye terk edilen hayvansal gübrelerin geri dönüşüm sistemiyle doğal gübreye dönüştürüleceğini ve toprakla buluşturulacağını ifade etti.

Doğal gübre sayesinde verim artışı olacağını ve girdi maliyetlerinin azalacağını vurgulayan Suiçmez, şunları kaydetti:

"Bu makineler Edirne merkez ve Süloğlu köylerinde olmak üzere 47 köyde üreticilerimizin hizmetinde olacak. Aile işletmelerimizin bugüne kadar mera kenarlarına veya başka yerlere atarak ziyan ettiği bu gübreleri modern ekipmanlarla toprakla buluşturacağız. Bu gübreleri tarlalara yayarak hem verim artışı sağlayacağız hem de sanayi gübresi maliyet girdilerini düşüreceğiz.

Bu bir başlangıç. Biz meşaleyi yatık ve bunun devamı gelecek. Ufkumuzu büyük tutalım. Biz Türk üreticisi olarak her şeyi başarırız. Yeter ki kendimize güvenelim."

Konuşmaların ardından Vali Canalp ve katılımcılar makineleri inceledi.

Kaynak: AA / Güncel

Edirne Valiliği Edirne Merkez Süloğlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title