Haberler

Havalimanında 'bomba' Şakasına Hapis Cezası

İzmir'de, bir yakınlarını yolcu etmek üzere Adnan Menderes Havalimanı'na gelen Serdar Arslan ve Öztekin Tutar, otopark görevlisine, "Bomba ihbarı yapsak polis buraya ne kadar zamanda gelir? Şu an kalkan uçakta bomba var, ihbar yap" diyerek yaptıkları şaka yüzünden, 20'şer ay 25'er gün hapis cezasına mahkum oldu.

İzmir'de, bir yakınlarını yolcu etmek üzere Adnan Menderes Havalimanı'na gelen Serdar Arslan ve Öztekin Tutar, otopark görevlisine, "Bomba ihbarı yapsak polis buraya ne kadar zamanda gelir? Şu an kalkan uçakta bomba var, ihbar yap" diyerek yaptıkları şaka yüzünden, 20'şer ay 25'er gün hapis cezasına mahkum oldu.

Davaya konu olay İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda geçen yıl meydana geldi. Bir yakınlarını uğurlamaya gelen Serdar Arslan ve Öztekin Tutar, havalimanı otoparkındaki gişe görevlisine özel bir havayolu şirketinin Berlin'e hareket eden uçağını kast ederek, "Bomba ihbarı yapsak polis buraya ne kadar zamanda gelir? Şu an kalkan uçakta bomba var, ihbar yap" sözleriyle şaka yapınca başları derde girdi. Otopark görevlisi, bu konuşmayı ve Aslan ile Tutar'ın bindikleri aracın plakasını amirlerine bildirdi. Bunun üzerine yetkililer, konuşmalarda adı geçen özel havayolu şirketinin Berlin'e giden uçağıyla temasa geçti. Uçağın Viyana'ya acil iniş yapması sağlandı. Uçaktaki arama kontrollerde herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanmadı.

Başlatılan soruşturma kapsamında, Serdar Arslan ve Öztekin Tutar hakkında İzmir 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 'halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit, suç uydurma'dan dava açıldı. Geçen 15 Kasım'da sonuçlanan davada, hakim sanıkları önce 2'şer yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra cezalarını 20'şer ay 25'er gün hapse indirdi, hükmün açıklanmasını ise geri bıraktı.

(AÖ/SS) - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adnan Menderes Havalimanı Serdar Arslan Berlin İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title