Haberler

Hasip Kaplan, Meclis'te Kesk ve Disk Yöneticileriyle Basın Toplantısı Düzenledi

Hdp Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Meclis'te KESK ve DİSK yöneticileriyle düzenlediği basın toplantısında, bütçe raporunda muhalefet şerhlerine yer verilmemesini eleştirdi.

Hdp Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Meclis'te KESK ve DİSK yöneticileriyle düzenlediği basın toplantısında, bütçe raporunda muhalefet şerhlerine yer verilmemesini eleştirdi. "Biz de muhalefet şerhlerimizin bulunduğu raporu imzalı hediye ediyoruz" diyen Kaplan, bu konuyu Genel Kurul görüşmelerinde dile getirerek, tutanaklarda yer almasını sağlayacaklarını belirtti.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, muhalefet şerhlerine yer verilmemesi nedeniyle bütçe raporunun korsan bir rapor olduğunu savundu.

Muhalefet şerhlerinde özellikle güvenlik harcamalarını işledikleri için AK Parti'nin bundan rahatsız olduğunu ve raporda yer vermediğini savunan Kaplan, bu nedenle bütçe raporunun korsan bir rapor olduğunu ileri sürdü.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise bütçe tasarısı hazırlanırken sivil toplum kuruluşlarının talep ve itirazlarının dikkate alınmadığını söyledi.

Beko, "Bu bütçe, halkı daha fazla yoksullaştıran, sermayeyi kayıran, kadınları yok sayan, doğayı talan eden yağma ve talan bütçesidir" dedi.

Kani Beko, bütçe hakkı taleplerine ilişkin 13 Aralık'ta Ankara'da düzenleyecekleri mitinge destek istedi. KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen de bütçede yoksulların, işsizlerin, mevsimlik işçilerin olmadığını savundu. Bütçe hazırlanırken taleplerini ilettiklerini, Genel Kurul görüşmeleri sürerken iletmeye devam edeceklerini kaydeden Özgen, "Kamu emekçileri olarak Aralık ayında aldığımız ücret, 2014 yılı Ocak ayında aldığımız ücretin altında. Yüzdelik zamlar veriliyor ancak gelir vergisiyle bu zamlar buharlaşıyor" dedi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Halkların Demokratik Partisi Kani Beko Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title