Haberler

Hasankeyf ve Bitlis Mağaraları Turizme Kazandırılmalı

Güncelleme:

Hasankeyf Eski Kaymakamı ve Yeni Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Hasankeyf ve Bitlis mağaralarını dünyaya tanıtmak gerektiğini ifade etti.

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlisin Ahlat ilçesinde bulunan Mağara Evlerin turizme kazandırılması ile ilgili proje çalışmalarına başladıklarını söyledi. Vali Yurdakul açıklamasında "Hasankeyf ve Bitlis mağaralarının dünyaya tanıtılması gerekiyor. Bu kapsamda Jeopark alanların içerisinde özellikle Bitlis, Ahlat Selçuklu Mezarlığı ve aynı zamanda Ahlat Mağara Evleri de önemli bir jeosit olacaktır" dedi.

AHLAT MAĞARA EVLERİ

Ahlat'ta bulunan ve içinde Anadolu'nun ilk Budist mabedinin de bulunduğu "Mağara Evler"de bilim adamlarının yaptığı araştırmalar neticesinde yaklaşık 500 mağara evin olduğu tespit edildi. Türkiye'nin ikinci Hasankeyf'i olmaya aday olan Harabaşehir Mahallesindeki "Haraba Şehir"de de birkaç katlı mağara evler bulunuyor. Bilim adamları tarafından ilçede yapılan çeşitli çalışmalarda ise 500'den fazla mağara evin olduğu ifade ediliyor.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Veysel Yurdakul Hasankeyf Bitlis Ahlat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title