Haberler

Hamzadere Sulama Birliği Meclis Toplantısı

Hamzadere Sulama Birliği olağan kasım ayı meclis toplantısı DSİ 114. Şube Müdürlüğü lokalinde gerçekleştirildi.

Hamzadere Sulama Birliği olağan kasım ayı meclis toplantısı DSİ 114. Şube Müdürlüğü lokalinde gerçekleştirildi.

Meclis toplantısında konuşan Birlik Başkanı Seçkin Şimşek, birliğin her yıl su verdiği alanda daha da büyüdüğünü belirtti.

Bu yılın kurak geçtiğini ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:

"2016 yılında kurak bir yıl yaşadık fakat birliğimiz, planlı olarak çalışmalarımızı sürdürdüğümüz için üyelerimiz kuraklıktan etkilenmedi. Meriç nehrinin debisi çok aşağılara indiği aylarda yaptığımı tuzlanmaya karşı Meriç Nehri'ni kısa süre bölerek bölgemizde yaklaşık 200 bin dekar alanın tuzlanma riskini ortadan kaldırdık. Bu sene sulama sezonu başında barajımızda 105 milyon metreküp su var iken sulama yılı sonunda 55 milyon metreküp su kaldı, başlattığımız çalışmalarla Meriç Nehri'nden barajımıza su çekmeye başladık ve bugün barajımızda 75 milyon metreküp su bulunmaktadır. Birliğimiz 24 saat esasına göre çalışarak üyelerimize en iyi hizmeti vermek için çalışmaktadır."

DSİ 11. Bölge Müdür Yardımcısı Enver Ongun da, Hamzadere Sulama Birliği'nin Türkiye'nin örnek birliklerinden biri olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, İpsala Sultanköy Sulama Tesislerinin birliğe devri konusunda oylama yapılarak yaklaşık 7 bin 700 hektar alanı kapsayan Sultanköy Sulaması Tesisleri'nin Hamzadere Sulama Birliğine devri, Meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantıya, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Yenikarpuzlu Belediye Başkanı Ufuk Atalay ve Meclis üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Sultanköy İpsala Meriç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title