Haberler

Hakkari'de kadınlar ayakkabıcılık kursuna ilgi gösteriyor

Güncelleme:

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde açılan ayakkabıcılık kursuna kadınlar ve erkekler ilgi gösteriyor. Kursiyerler, hem meslek öğreniyor hem de gelecekte aile geçimlerine katkı sağlamayı hedefliyor.

HAKKARİ'nin Yüksekova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan ayakkabıcılık kursunda, kadın kursiyerler bir yandan öğreniyor, diğer yandan da mesleğe hazırlanıyor.

Yüksekova ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından ayakkabı üretimi yapmaya yönelik geçen yıl açılan kursa hem kadınlar ve hem de erkekler ilgi gösteriyor. Tüm gerekli donanımların eksiksiz hazır olduğu merkez müdürlüğünde kursa katılanların amacı öğrenmek ve gelecekte bu meslekle aile geçimlerine katkı sağlamak.

Halk Eğitim Merkezi'nde Ayakkabı Tasarım Eğitmeni olan Eser Koznan, mezun ettikleri kursiyerlerin ileriki zamanlarda kendi atölyelerini kurma imkanı bulacabileceklerini belirterek, Yüksekova'da bu kurs açıldığında en çok kadınlar ilgi gösterdi. Burada kadınların ön planda olması bizi ayrıca mutlu ediyor. İleriki zamanlarda ithalat ve ihracatı geliştirmek söz konusu. Bunun için çalışıyoruz.dedi.

Ayakkabı Tasarım Kursuna gelen 3 çocuk annesi Adile Kuyu ise, kursa gelerek meslek öğrendiğini belirterek,Kadın olmak sadece evde yemek yapmak, temizlik yapmak değildir. Bu kurslar sayesinde hem meslek öğreniyoruz, Hem de iş imkanı bulabiliyoruz. Burada aldığımız ücretle de çocuklarımızı okuturuz. Kurs sayesinde kendimizi de geliştirdik. Evde oturacağımıza, buraya gelip meslek öğrenmemiz bizler açısından çok daha iyi oldu.diye konuştu.(DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksekova Hakkari Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (2)

M K:

Eser hanımı tanırım, çok özverili,paylaşımcı, çalışkan ve başarılı bir eğitmendir.Hem bu işin okulunu okumuş hemde pratikte bu işi uzun zamandır yapmış,yapan bir eğiticidir.Onun eliyle, bilgisiyle yetişen,bu işi öğrenecek olan insanların şanslı olduğunu düşünüyorum çünkü arkadaşlarımızın bu mesleğe dair eser hanımdan öğrenebilecekleri çok kıymetli ve doğru bilgiler,beceriler vardır.Kendisini takdir eder başarılar dilerim.??

1
2
yanıtYanıtla
M K:

Eser hanımı tanırım, çok özverili,paylaşımcı, çalışkan ve başarılı bir eğitmendir.Hem bu işin okulunu okumuş hem de pratikte bu işi uzun zamandır yapan bir eğitimcidir.Bu yüzden kendisinden eğitim alan arkadaşlarımız çok şanslı. Girdiği bu yolda eser hanıma gönülden Başarılar dilerim ????

0
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title