Haberler

Habere Giden Gazeteci Gözaltına Alındı

Aydın'ın Çine İlçesi'nde yerel Çine Madran Gazetesi Yayın Yönetmeni Emin Aydın, evinde ölen ve 6 gün sonra cesedi bulunan 75 yaşındaki Sami Beyter'in haberini yapmak için gittiği Yolboyu Köyü'nde savcının talimatıyla gözaltına alındı.

Aydın'ın Çine İlçesi'nde yerel Çine Madran Gazetesi Yayın Yönetmeni Emin Aydın, evinde ölen ve 6 gün sonra cesedi bulunan 75 yaşındaki Sami Beyter'in haberini yapmak için gittiği Yolboyu Köyü'nde savcının talimatıyla gözaltına alındı. Çektiği fotoğraflar sildirilen Emin Aydın, cenaze töreninden sonra serbest bırakıldı.

Emin Aydın, yaşlı bir kişinin evde ölü bulunmasıyla ilgili olarak Yolboyu Köyü'ne gittiğini, olay yeri bandının dışından fotoğraf çektiğini, ancak çalışmasının savcı Bekir Sel tarafından engellendiğini savundu. Savcının verdiği direktifler doğrultusunda jandarmanın kendisinden çektiği fotoğrafları silmesini istediğini kaydeden Aydın, şunları söyledi:

"Bunu da yaptım. Daha sonra yeni bir olay yeri bandı çekildi. Ben de bunun üzerine yeni fotoğraflar çektim. Bu kez savcının talimatıyla gözaltına alındım. Jandarma aracına bindirildiğim sırada Çine Kaymakamı Celalettin Cantürk'ü aradım. Olay yeri bandının dışından çalıştığımı, savcının tutumunun keyfi olduğunu, kanuni hakkı olan haber alma özgürlüğümün alınarak engellendiğini ve ilçede basın özgürlüğünün tehdit altında olduğunu söyledim. 13 yıllık gazeteciyim ilk kez, savcının talimatı ve etrafımı saran askerlerin baskısı ile bir fotoğrafım sildirildi ve yine ilk kez olay yeri fotoğrafı çektiğim için gözaltına alındım."

Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz, konuya ilişkin açıklama yaptı. Gazetecinin gözaltına alınmasını kınadıklarını belirten Suat Deniz, şöyle dedi:

"Bir haberin fotoğraflanması sırasında bir arkadaşımızın engellenmesi daha da vahimi gözaltına alınmasını, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Temsilcisi ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olarak hiç bir şekilde tasvip etmediğimi olaydan derin üzüntü duyduğumu belirtmek isterim. Basın mensuplarının görevi halkı doğru ve hızlı bilgilenmek olduğu hiç bir zaman unutulmamalıdır" dedi. - Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Suat Deniz Aydın Çine Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title