Haberler

Guardian: Avrupa'nın Erdoğan'a Her Zamankinden Fazla İhtiyacı Var

Güncelleme:

Guardian, Avrupa'ya göçmen akışı, IŞİD ve Rusya'nın Suriye'deki operasyonlar nedeniyle Avrupa'nın, Erdoğan'a daha önce hiç olmadığı kadar ihtiyacı olduğunu yazdı.

İngiliz Guardian gazetesi, Avrupa'ya göçmen akışı, IŞİD ve Rusya'nın Suriye'deki askeri operasyonları nedeniyle Avrupa'nın, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a daha önce hiç olmadığı kadar ihtiyacı olduğunu yazdı.

"DIŞLADILAR AMA..."

Gazetenin yazarı Simon Tisdall, analizi Erdoğan'ın Avrupa ziyareti üzerine kaleme almış. Analizin başında Tisdall özetle, "Avrupalı liderlerin son yıllarda, otoriter eğilimleri; yeni Osmanlı siyaseti, Washington ve Nato'ya uyum içinde hareket etmeyi reddetmesi nedeniyle Erdoğan'ı hemen hemen dışlanmış biri olarak gördüğünü" belirtiyor.

"DURUM TERSİNE DÖNDÜ GERÇEĞİ GÖRDÜLER"

Ancak Tisdall, "Erdoğan'ın Brüksel ziyaretini gerçekleştirdiği bu günlerde, Avrupalı liderlerin acı bir şekilde durumun tersine döndüğünün farkında olduğu" belirtiyor.

Tisdall bunun nedeninin, "eşi benzeri görülmemiş bir göçmen akışı, IŞİD teröristlerinin yarattığı tehdidin büyümesi ve Rusya'nın Suriye'deki askeri müdahalesi olduğunu" belirtiyor ve ekliyor: "Avrupa'nın Erdoğan'a daha önce hiç olmadığı kadar ihtiyacı var."

GÖÇMEN, SURİYE, IŞİD, RUSYA...

Tisdall göçmen krizi konusunda, "Erdoğan'ın göçle ilgili yardım etmeye hazır olup olmadığı Avrupa'nın karşılığında ne sunacağına bağlı olabilir" yorumunu yapıyor.

Yazıda, Erdoğan'ın Rusya'nın Suriye'deki askeri müdahalesi konusunda Avrupa'yla aynı kaygıları paylaştığı belirtiliyor.

"ERDOĞAN'IN FİKİRLERİ ACİL HALE GELDİ"

Analizde, "Erdoğan'ın Suriye'nin kuzeyinde uçuşa yasak bölgelerle desteklenecek bir güvenli bölgenin kurulmasını savunageldiği, bu fikrin ABD ve İngiltere tarafından bloke edildiği ancak Rusya'nın hava saldırılarından sonra sivillerin yer değiştirebileceği ve Türkiye'ye akabileceği, Erdoğan'ın bakış açısından bunun güvenli bölgeyi daha acil bir hale getirdiği" belirtiliyor.

"AB'YE ZAMAN HARCAMAZ"

Tisdall Erdoğan'ın Avrupa ziyaretinde ayrıca, basın özgürlüğüne AB'den gelen eleştirileri durdurmak istediğini ve artan çatışma süreciyle ilgili de destek arayacağını belirtiyor.

Analizinde son bölümünde, "Erdoğan'ın peşinde fazla zaman harcamayacağı tek konu ise Türkiye'nin uzun dönemdir geciktirilmiş AB üyelik başvurusu" ifadesi yer alıyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Rusya Federasyonu Suriye Medya Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

XboyMobil-IOS:

Aslan erdoğan oyum erdoğana

8
21
yanıtYanıtla
XBOY:

Ama seçime erdoğan girmediği için MHPye

yanıt3
yanıt5
ŞİRİNCELİ:

TÜRKİYEYİ DIŞLAMAYAN KALMADI DEMEK Kİ BU İŞLER KASIMPAŞALILIK LA OLMUYOR, EN SON İRAN RUSYA KALMIŞTI ONLARDA RESTİ ÇEKTİ.

5
9
yanıtYanıtla
gerçekler buz gibi:

Beğenmediğimiz Avrupa Arabistan gibi olsaydı, göçmenlerin bi tanesini bile içeri sokmaz ve hatta ısrarla girmek isteyenleri yok ederdi. . . Bak suudi arabia, katar, kuveyt vs. alıyor mu bi tane mülteci o kadar zenginliğe rağmen.

7
0
yanıtYanıtla
Hazin Mobil-IOS:

Ihtiyaci olanlar göcmenleri istemeyen türkiyenin basina sarmak icinmi acaba rrdogana ihtiyacinizin olusu

6
0
yanıtYanıtla
AVRUPADAN NE ZAMAN HAYIR GELDİ Kİ:

AVRUPA İHTİYACIM VAR DİYORSA ERDOĞANA DEMEK Kİ BEN CHP YE OY VEREREL DOĞRU YERDEYİM.

2
4
yanıtYanıtla
oh oh:

rusyaya gucunuz yetmedi tabi turkiye ugrassi rusyayla ugrassin diye simdi erdogani krsl yapacaksiniz ama yemezler multeciler wr yada gec hepsi avrupaya bilakis terore destek dinan almanyaya godecektir

4
0
yanıtYanıtla
KAYSERILI:

CHP MHP WE HDP NELERINE YETMIYORMUS

3
0
yanıtYanıtla
AVD:

NEDEN ACABA, SURİYELİLER MÜSLÜMAN ÜLKELERE DEĞİLDE, GAVUR DEDİĞİMİZ ÜLKELERE GİTMEK İÇİN ÇABA HARCIYORLAR. . VEYA NEDEN BURADA KALMAK İÇİN DİRENMİYORLAR. . . .

2
0
yanıtYanıtla
VATAN:

SANANE LEWNN

yanıt0
yanıt0
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title