Haberler

Göztepe'de Bekleyiş

SPOR Toto Süper'e Lig'e 14 yıl sonra dönen Göztepe'de sezonun başlamasına 42 gün kala gergin bir bekleyiş hüküm sürüyor.

SPOR Toto Süper'e Lig'e 14 yıl sonra dönen Göztepe'de sezonun başlamasına 42 gün kala gergin bir bekleyiş hüküm sürüyor.

Bazı takımlar antrenmanlara başlarken henüz tek transfer yapmayan Göztepe'nin ne kadrosu, ne de iç saha maçlarını oynayacağı stat belirlendi. Play off maçları yüzünden sezonu diğer 1'inci Lig takımlarından 15 gün sonra 4 Haziran'da bitiren sarı kırmızılı ekip, kendisini Süper Lig'e taşıyan teknik direktörü Yılmaz Vural'la yollarını 14 Haziran'da ayırdı.

Takımı 17 Haziran'da Beşiktaş'taki görevinden ayrılan Tamer Tuna'ya emanet eden yönetim o tarihten bu yana somut adım atmadı. Başkan Mehmet Sepil'in, "En az 12 transfer yapacağız" açıklaması da havada kaldı.

Geçen sezonki kadroda yer alan kiralık oyuncular Burak, Gençer, Soner ve Umut Nayir'in yanı sıra Sinan'la vedalaşan, Salim'i Bodrumspor'a kiralık veren Göztepe'de son olarak Benjamin Fuchs'la da yollar ayrıldı. Emre Aygün ve Tanju'nun sözleşmelerinin bittiği Göztepe'de Canberk, Kone, Gosso, Gökhan, Hakan Barış, Lokman, Mehmet Erdem, Murat Akın ve Tuncay'ın mukavelelerii sürüyor. Gençlerden İsmail Can, Fatih, Fethi, Göktuğ ve İsmail Köse'nin ise kiraya verilebileceği bildirildi. Kaleciler Günay ile Yavuz, gençlerden Metin ve geçen sezonun yıldızları Jahovic, Tayfur, Halil, Kobakhidze, Segbefia, Emrecan, Schwechlen ise Süper Lig kadrosunda yer alması beklenen isimler oluyor.

Antrenmanlara 3 Temmuz Pazartesi günü başlayıp 14 Temmuz'da Avusturya'ya kampa gidecek Göztepe'de yönetim pazartesi gününe kadar minimum 5 transfer yapmayı planlıyor. Bu arada Göztepe'yle birlikte 1'inci Lig'den çıkan ve kendilerine ait yeni statları olan Sivasspor ile Evkur Yeni Malatyaspor dahil, Süper Lig'deki 17 takımın iç saha maçlarını nerede oynayacakları belliyken sadece Göztepe'de belirsizlik hakim. Yönetimin iç saha maçlarını oynamak istediği Bornova Stadı'nda lige 42 gün kala henüz kapasite artırımıyla ilgili somut adım atılmadı. Resmi olarak 6041 koltuk kapasiteli olan Bornova Stadı, Süper Lig'de en az koltuk kapasitesine sahip tesis konumunda. Atatürk Stadı için başvuru yapmayan yönetim, son ana kadar Bornova Stadı'nda ısrar edecek.

3 BÜYÜKLERE YÜZDE 5

Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya, bir internet sitesine yaptığı açıklamada yeni sezonda 3 büyükler Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray da dahil olmak üzere, iç saha maçlarında rakip takım taraftarlarına yüzde 5 kontenjan uygulayacaklarını söyledi. Papatya, İstanbul takımları İzmir'e geldiklerinde tribün paylaşımının nasıl olacağıyla ilgili bir soruya, "Bırakın İstanbul takımlarını, dünyanın en büyük kulübü de gelse Göztepe'nin kuralları bellidir. Bugüne kadar kim nerede oturduysa yine orada otururlar. Bornova'da oynarsak 300 kişilik bir kontenjanları olacak. Geleneği sürdüreceğiz" cevabını verdi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yılmaz Vural Tamer Tuna Beşiktaş Bornova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title