Haberler

Giresun'da "Ölüme Gol" Sergisi Açıldı

Giresun Organ Bankası Derneği 'Organ Bağışı'na dikkat çekmek amaçlı bugün Türkiye'de ilk defa yapılan bir sergi düzenledi.

Giresun Organ Bankası Derneği 'Organ Bağışı'na dikkat çekmek amaçlı bugün Türkiye'de ilk defa yapılan bir sergi düzenledi.

Can Akengin Sanat Galerisi'nde açılan "Ölüme gol" sergisinin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Gazeteci Fırat Akyol, "10 yıl önce organ bağışı konusunda bir yolculuğa başladım. Bu yolculuk sırasında çok zorluklar çektim ve çekmeye de devam ediyorum. Ama bana destek olanlarda var ben bu desteğin daha fazla olmasını istiyorum. Bu olay yüzbinlerce insanı ilgilendiren bir olay. Şuanda Giresun'da 400'ü aşkın böbrek nakli bekleyen hastamız var. Türkiye genelinde ise 65 bin kişi var. Bir takım haberlerden oluşan sergimizi göreceksiniz. Bu haberler gazetelerde 6 ve 7. sayfalarda yer aldığı için fazla okunmuyor ve bilinmiyor. Ben o haberleri derleyip toparladım. 10 yıllık bir arşivdir bu. Eğer destek ve imkan sağlanırsa Türkiye genelinde bir sergi açmak istiyorum" dedi.

"Organ bağışı gerçekten çok önemli" diyen Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, "İhtiyaç günü organ bağışının önemi anlaşılıyor. Ben de uzun zaman önce organlarımı bağışladım. Tüm Giresunlular'ı organlarını bağışlamaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Vali Hasan Karahan ise "Giresunlular'ın bu konudaki hassasiyetini biliyorum. Organ bağışı konusunda hemşehrilerimizin desteğini bekliyoruz. Biz de kamu olarak bu işin her zaman ardındayız,arkasındayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Karahan, Başkan Aksu ve Sağlık İl Müdürü Cengiz Cindemir tarafından serginin açılışı yapıldı. Dernek Başkanı Fırat Akyol hazırlamış olduğu sergide bulunan gazete haberleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi. "Ölüme Gol" sergisi 9 Kasım tarihine kadar ziyarete açık kalacak. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kerim Aksu Türkiye Giresun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title