Haberler

Genç Türk Araştırmacılar, Nobel Ödüllü Bilim İnsanları ile Buluşacak

Tübitak, Genç Araştırmacılar ile Nobel Ödüllü Bilim İnsanlarını Ders, Panel ve Seminerler Gibi Çeşitli Platformlarda Buluşturmak İçin Bir Dizi Etkinlik Yapacak.

TÜBİTAK, genç araştırmacılar ile Nobel ödüllü bilim insanlarını ders, panel ve seminerler gibi çeşitli platformlarda buluşturmak için bir dizi etkinlik yapacak.

TÜBİTAK'tan yapılan açıklamada, "Nobel ödüllü bilim insanlarıyla yapacağımız etkinliklere fizik, kimya, tıp ve fizyoloji alanlarında Türkiye'de lisans veya lisansüstü eğitimlerine devam eden öğrenciler ile, fizik, kimya, tıp, fizyoloji ve ekonomi alanlarında doktora dereceli genç araştırmacılar aday gösterilebilecek" denildi.

Açıklamada, ayrıca, programdan yararlanmak isteyen adayların 1-15 Ağustos tarihleri arasında üniversite rektörlükleri, enstitü müdürlükleri ve TÜBİTAK Araştırma Grupları ve Araştırma Merkezlerine başvurmaları ve adı geçen kurumların da bu başvuruları inceleyip aday önerilerini 1 Eylül'e kadar TÜBİTAK'a bildirmeleri istendi.(ANKA)

(NK/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title