Haberler

Genç Li.G Vakfı 100. Eğitimini Tamamladı

Güncelleme:

Genç Liderliği ve Girişimciliği Destekleme ve Eğitim Vakfı 100. eğitimini tamamladı!

Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olan işsizlik oranı üniversite mezunları arasında artarak yükseliyor. Bu sorunun önüne geçmek amacıyla kurulan Genç Li.G Vakfı kariyer sahibi üst düzey yöneticiler tarafından verilen eğitimlerle gençlerin iş hayatına geçiş sürecini kolaylaştırıyor.

Genç Li.G Vakfı eğitimlerine katılanların yüzde 50'den fazlası eğitimden sonraki ilk üç ay içinde nasıl bir iş istediğini daha iyi tanımlayarak istedikleri iş bulabiliyorlar.

İş dünyasının giderek zorlaşan rekabet ortamında üniversiteden yeni mezun olan gençler için iş bulmak oldukça zorlu bir sürece dönüşebiliyor. 2009 yılında Prof. Dr. Yeşim Toduk tarafından kurulan Genç Li.G Vakfı, Türkiye'de gençlerin iş hayatına adım atarken yaşadığı zorlukları aşmaları amacıyla profesyonel hayata yönelik eğitimler düzenliyor. Genç Li.G Vakfı 2 Kasım tarihinde düzenlediği 100. eğitiminde iş arayışında olan üniversite mezunu gençler ile Sabancı Holding İK Direktörü Revna Besler'i buluşturdu.

Genç Li.G Vakfı uluslararası standartlardaki eğitim aracılığıyla iş dünyasının önemli isimlerini gençlerle bir araya getiriyor. 30 yaşını aşmamış, üniversite mezunu ve işi olmayan kişileri iş kurmaya ve bulmaya teşvik eden eğitimler sayesinde şimdiye kadar 1300'ün üzerinde genç hayalindeki işe girmeyi başarmış.

Vakfın 100. eğitiminde Revna Besler bir gün boyunca iş bulma sürecinde yapılması gerekenleri ve mülakatlardaki zorlu sorulara dair pratik bilgileri anlattığı gibi uygulamalı eğitimlerle yeni mezunlara deneyim kazandırdı. Genç Li.G Vakfı, yakın zamanda hayata geçireceği mentorluk projesiyle de Türkiye'de öncü bir uygulama başlatacak. Rol modellerin yaptığı mentorluk uygulaması kapsamında vakıf eğitimlerinden sonra iş bulan gençler, bir sonraki dönemde eğitimlere katılanlara deneyimlerini aktararak onlara iş arama sürecinde ışık tutacak.

Vakfın eğitimlerine katılanlar arasında Bayer, Baytur, Biofarma, Borusan Holding, Bosch, CMS Makina, Danone, Eurobank Tekfen, Huawei, Johnson&Johnson, KPMG, Microsoft, Mondi, Sabancı Holding, Tema, Varan, Vito Aydınlatma Grup gibi Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin yöneticileri bulunuyor.

Genç Li.G Vakfı Kurucusu Prof. Dr. Yeşim Toduk vakfın kuruluş sürecini ve önümüzdeki dönemdeki amaçlarını şu şekilde anlatıyor:" Genç Li.G Vakfı'nı kurma aşamasındaki amacımız her kişinin içinde olduğuna inandığım potansiyel ve cevheri ortaya çıkartarak Türkiye'nin gelişmesine ve ilerlemesine katkıda bulunmaktı. Bugün geldiğimiz noktada ulaştığımız gençler de doğru bir yolda ilerlediğimizin kanıtı oluyor. Rol modellerimiz ile verdiğimiz eğitimler sayesinde gençlerin yaratıcılık ile yetenek açısından eksik olmadıklarını onlara tekrar gösteriyor ve kendine olan güvenlerinin artmasını sağlıyoruz. Hedefimiz İstanbul'da başlayan eğitimleri, Türkiye çapında on binlerce gencimize ulaştırarak onların kariyer yollarını çizmelerinde rol oynamak. Yakında başlatacağımız mentorluk eğitimlerimiz de bunun bir parçası olacaktır."

Genç Li.G Vakfı'nın eğitimleri ve gelecek çalışmaları hakkında detaylı bilgilere www.genclig.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sabancı Holding Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title