Haberler

Gebze Adliyesi'nde Şehit Savcı Kiraz İçin Anma Töreni

Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın görevi başında rehin alınıp şehit edilmesi olayına Gebze Adliyesinde görev yapan Savcı, Hakim, Avukat ve diğer Adliye çalışanları bugün Adliye önünde gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla tepkilerini dile getirdi.

Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın görevi başında rehin alınıp şehit edilmesi olayına Gebze Adliyesinde görev yapan Savcı, Hakim, Avukat ve diğer Adliye çalışanları bugün Adliye önünde gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla tepkilerini dile getirdi. Gebze Adliyesi önünde gerçekleşen basın açıklaması öncesi Çağlayan Adliyesi'nde şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz ve tüm yargı şehitlerin anısına bir dakika saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Koyu bir konuşma yaparak, dün cenaze törenine katıldıklarını belirterek şunları söyledi:

"Babası benim de daha önce görev yaptığım Mersin'de zabıt katipliği yapan, orada bir terzi yanında çalışarak hukuk fakültesini bitirmiş, hukuka, adalete, hakka hizmet dışında başka amacı ve düşüncesi olmayan bir yargı mensubu cenazesine katıldım. Gerçekten dün millet olarak olayın başladığı andan şu ana kadar büyük üzüntü içerisinde oldum. Büyük bir ızdırap yaşadık. Bu bir anmadır, bu bir terörü lanetlemedir. Onunla hiçbir yere gelinmeyeceğini anlaşılmasını istemektir. Başka bir şey değil. Cumhuriyet savcımızın şehit düştüğü haberi yüreklerimize bir kor gibi düşmüştür. Adalet camiasının her mensubu bu büyük acıyı yürekten hissetmekte ve şehidine ağlamaktadır. Menfur saldırı şehit Cumhuriyet savcımızın şahsında Türkiye'de hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan tüm insanları sindirme, onlara gözdağı verme girişimidir. Bu saldırı alçakça bir terör eylemidir. Terörün inancı ve felsefesi olmaz. Terör, düşüncenin özsuyunu emer ve kanla beslenir."

Adalet Komisyonu Başkanı Şamil İnan da konuşmasında "Gerçekten çok acılıyız. Şu an ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Gerçekten zor bir gün. İçimiz kan ağladığı halde, yüreğimizden kan geldiği halde kızılcık şerbeti içtik diyoruz. Ancak yine de görevimizin başındayız. Sizlere hizmet etmek istiyoruz. Adalet geç işler, güç işler ama gece karanlığında da görür. Görmelidir de. Sözün bittiği yerdeyiz. Tüm Milletimizin, hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Savcı, Hakim, Avukat ve diğer Adliye çalışanları daha sonra görevlerine döndü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Selim Kiraz Gebze Adliyesi Çağlayan Mersin Politika Güncel Haberler

title