Haberler

Gazeteci Osman Saffet Arolat Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Nasıl Bir Ekonomi gazetesi başyazarı Osman Saffet Arolat, 81 yaşında hayatını kaybetti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi olan Arolat, uzun yıllardır gazeteci ve yazar olarak görev yapmıştır.

Nasıl Bir Ekonomi gazetesi başyazarı gazeteci Osman Saffet Arolat (81), hayatını kaybetti. Bir süredir hastanede tedavi gören Arolat, yapılan müdahalelere karşın kurtarılamadı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi, 2013 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve sürekli basın kartı sahibi, Nasıl Bir Ekonomi gazetesi başyazarı Osman Saffet Arolat, 81 yaşında yaşamını yitirdi. Önceki günden bu yana İstanbul'daki Koç Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören Arolat'ın durumu, gece 04.30 dolaylarında ağırlaştı. Arolat, tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.

TGC: AİLESİNE VE BASIN TOPLULUĞUMUZA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ

TGC Yönetim Kurulu'ndan yapılan başsağlığı açıklamasında, "Üyemiz, Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi başyazarı Osman Saffet Arolat'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Uzun yıllardır gazeteci ve yazar olarak görev yapan Osman Saffet Arolat'ın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz" denildi.

ÇANAKKALE'DE TOPRAĞA VERİLECEK

Arolat için yarın saat 11.00'de Gazeteciler Cemiyeti'nde anma töreni düzenlenecek. Cenaze namazı da aynı gün Zincirlikuyu Camii'nde öğle namazının ardından kılınacak. Cenazesi ise perşembe günü öğle namazından sonra Çanakkale Assos Behram Kale Mezarlığı'na defnedilecek.

AROLAT KİMDİR?

Şair Ali Mümtaz Aralot'un oğlu olan Osman Saffet Arolat, Ankara'da 1942 yılında dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladı, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü'nden mezun oldu. Üniversite yıllarında gençlik hareketlerinin içinde yer aldı. Eylemlere katıldı, broşürler ve afişler hazırladı, sendika gazeteleri çıkardı. Lise yıllarından itibaren başladığı gazetecilik mesleğinin her kademesinde yer alarak sembol isimlerinden oldu. 1962 yılında Ankara'da Öncü gazetesinde gazeteciliğe adım attı. Bir dönem ANT dergisinde yazıişleri müdürlüğü yaptı. Yazıları nedeniyle yargılanarak tutuklandı. Uzun yıllar haber ajansçılığı, yabancı radyo muhabirliği ve televizyonculuk gibi işler de yaptı. Dünya gazetesinde yayın yönetmenliği görevini üstlendi. Nasıl Bir Ekonomi gazetesinin kuruluşunda yer aldı, başyazarlığını sürdürdü. Anılarını, "Babıali Anılarım ile Bir Gençlik Liderinin Anıları" kitap dizisinde topladı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Osman Saffet Arolat Saffet Arolat Ekonomi Medya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title