Haberler

Fetö'nün İstanbul Üniversitesi Yapılanmasıyla İlgili İkinci İddianamesi de Tamamlandı

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından FETÖ'nün akademik yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında örgütün İstanbul Üniversitesi'ndeki yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianame tamamlandı.

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından FETÖ'nün akademik yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında örgütün İstanbul Üniversitesi'ndeki yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede, CHP'nin eski danışmanlarından Fatih Gürsul'un da arasında olduğu 10'u tutuklu 40 şüpheli hakkında "Terör örgütü üyeliği"' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

20'Sİ BYLOCK KULLANICISI

İddianamede, CHP'nin eski danışmanlarından ve eski İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Gürsul'un da aralarında bulunduğu 20 şüphelinin ByLock kullandığı, 7 şüphelinin ise firari olduğu ve hakkında yakalama kararı bulunduğu belirtildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın onayına sunulan iddianamede, 10'u tutuklu 40 şüpheli hakkında "Terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İLK İDDİANAME MAHKEME TARAFINDAN KABUL EDİLMİŞTİ

Örgütün İstanbul Üniversitesi'ndeki yapılanmasına ilişkin aralarında profesörlerin de bulunduğu 12'si tutuklu, 5'i firari 45 sanık hakkında hazırlanan ilk iddianame İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. Buradaki şüpheliler hakkında da, "Terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title