Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimi Davaları

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin davalarla ilgili, "Maalesef gördüğümüz fotoğraf şu; Pensilvanya bir senaryo yazmış ve mahkemelere göndermiş.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin davalarla ilgili, "Maalesef gördüğümüz fotoğraf şu; Pensilvanya bir senaryo yazmış ve mahkemelere göndermiş. Sanıklar da Pensilvanya'nın gönderdiği senaryoyu çok güzel bir şekilde sahneye koyuyorlar. Hiçbirinin diğerinden farkı yok. Bombalar, kurşunlar gökten kendiliğinden yağmışçasına senaryo yazıyorlar. Hiçbirinin 'Evet, darbeyi biz yaptık.' diye bir açıklaması yok." dedi.

Çalık, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi ve Arıcılar Camisi'nin işgal edilmesine ilişkin 7'si tutuklu 28 askerin yargılandığı davanın duruşmasını izlemek üzere Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne geldi.

Mahkeme salonundan çıkışta AA muhabirine açıklama yapan Çalık, FETÖ darbe girişimine ilişkin davaların Ankara, İstanbul ve diğer illerde devam ettiğini hatırlattı.

Bu süreçte şehit aileleri ve gazilerin yanında bulunduklarını anlatan Çalık, davaları yakından takip ettiklerini söyledi.

Duruşmalardaki izlenimlerini aktaran Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maalesef gördüğümüz fotoğraf şu; Pensilvanya bir senaryo yazmış ve mahkemelere göndermiş. Sanıklar da Pensilvanya'nın gönderdiği senaryoyu çok güzel bir şekilde sahneye koyuyorlar. Hiçbirinin diğerinden farkı yok. Bombalar, kurşunlar gökten kendiliğinden yağmışçasına senaryo yazıyorlar. Hiçbirinin 'Evet, darbeyi biz yaptık.' diye bir açıklaması yok.

Mahkeme başkanının söylediği cümle diyor ki 'Selayı veren imamın sesini kesin' diyen komutan, şu an içeride yargılananlar içinde. Diğer taraftan 'Polis görünce elinde Türk bayrağı dahi olsa kafasına sıkın' diyen komutanlar, 'Biz darbeden habersiziz', 'Emir komuta zinciri içindeydik, o emri aldık, uyguluyoruz' diyorlar. Biz biliyoruz ki bu yüce millet 15 Temmuz darbe girişimini tamamen püskürtmüştür. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Başbakanımız, bütün Meclis ve vatandaşlarımızla birlikte bu 15 Temmuz darbe girişimini püskürttük. Kara gün yerine, 15 Temmuz Demokrasi Bayramı olarak bundan sonra anılacak."

Çalık, gazilerin ve şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağını, mahkemelerin, yargıçların, hukukun; darbe girişimi yapan FETÖ'nün cezalarını vereceğini vurgulayarak, milletin ferasetiyle atlatılan darbelerin yüce Türk yargısıyla da netice bulacağını dile getirdi.

"Savunmalarında tiyatro oynuyorlar"

AK Parti İstanbul Milletvekilli Halis Dalkılıç da 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunan sanıkların duruşmalarının Silivri'de devam ettiğini söyledi.

Milletvekilli arkadaşlarıyla davaları takip ettiklerini aktaran Dalkılıç, şunları kaydetti:

"Duruşmalarda gördüğümüz o ki FETÖ'nün mensupları son derece profesyonelce hazırlanmış savunmalar yapıyorlar. Yaptıkların savunmalarında sadece tiyatro oynuyorlar. O gece milletimizi katleden ve tank süren, helikopterden ateş eden, insanlarımızı ve kardeşlerimizi şehit eden ve yaralayanlar; sanki bunlar değilmiş gibi içeride tiyatro oynuyorlar. Hiçbir şekilde utanmadan yalanı da çok seri bir şekilde söylüyorlar.

Adalet inşallah tecilli edecek. Bugüne kadar işlenmiş ihanetlerin hiçbiri karşılıksız kalmasın, ihanet edenler ihanetlerinin bedellerini ödesinler. Suç işleyen ve suça karışan bunlarla beraber kim varsa yüce Türk adaleti, yargısı gerekli cezaları verecek."

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Öznur Çalık Ak Parti Silivri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title