Haberler

Fethiye'den Muğla Büyükşehir'e Iskele Tepkisi

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 1958 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar tarafından imzalanan belgeyle Fethiye Belediyesi'ne verilen Fethiye İskelesi'nin kontrolünün mahkeme kararıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne geçmesi, iskele girişine asılan afişle protesto edildi.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 1958 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar tarafından imzalanan belgeyle Fethiye Belediyesi'ne verilen Fethiye İskelesi'nin kontrolünün mahkeme kararıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne geçmesi, iskele girişine asılan afişle protesto edildi. Fethiye Belediyesi tarafından astırılan afişte, 'İşte tapumuz! Bunu da mahkemeye vererek almaya utanmadınız mı? Yazıklar olsun' yazıldı. Fethiye'de kamu alanlarının paylaşımında Fethiye Belediyesi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan çekişme, Fethiye İskelesi'nin işletmesinin Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesiyle yeni bir boyut kazandı. Mahkeme süreci sonrası iskelenin Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesine yönelik Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan gelen yazı, iki belediye arasında gerginliği hat safhaya çıkardı. Duruma tepki gösteren Fethiye Belediyesi, iskele girişine 'İşte tapumuz! Bunu da mahkemeye vererek almaya utanmadınız mı? Yazıklar olsun' yazılı afiş astı. Afişte ayrıca iskelenin Fethiye Belediyesi'ne ait olduğunu gösteren ve 1958 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar ile Başbakan Adnan Menderes tarafından imzalanan belgede yer aldı. Afişi gören vatandaşlar cep telefonuna sarılırken; afişin fotoğrafları, sosyal medyada kısa sürede yüzlerce kişi tarafından paylaşıldı.

BAŞKANDAN SAATCI'DAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin açıklama yapan Fethiye Belediye Başkanı DP'li Behçet Saatcı, "Tapumuzu astık. Bize 3 Kasım'da teslim edeceksiniz' diye, bakanlıktan yazı geldi. Biz o gün devir teslim töreninde saygıdeğer Fethiyelileri yanımızda görmekten mutluluk duyacağız. Bu talep edilmeseydi alınmazdı. Zaten mahkeme kararıyla alındığı için talepte zorlama çok net bir biçimde görüldü. 'Yasa gereği biz burayı almak zorundayız denilebilir mi?' denilir. Ama yasa gereği olmadığı, mahkeme kararıyla olduğundan bellidir. 1958 yılında rahmetli Cumhurbaşkanı Celal Bayar ile Adnan Menderes tarafından Fethiye Belediyesi'ne verilen iskelenin, bir yasanın arkasına sığınarak Fethiyelilerden kopartılması ve kopartılırken de parti rozetinden dolayı ses çıkarılmamasının affının olmayacağını saygıdeğer Fethiyeliler benden çok daha iyi bilir. Parti rozetini Fethiye çıkarlarına değiştirenler, yarın Muğla'da büyükşehrin siyasal partisi değiştiği zaman ne diyeceklerini kendi vicdanlarına bırakıyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fethiye Belediyesi Adnan Menderes Celal Bayar Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title