Haberler

Ferrarı Challenge Europe Lideri "Galip Atar"

Güncelleme:

Avrupa pistlerinde ülkemizi başarıyla temsil eden Galip Atar, Fransa'da elde ettiği birincilikle Ferrari Challenge Europe'da şampiyona liderliğine yükseldi.

İzmirli milli sporcu, Fransa'nın ünlü pisti Paul Ricard'da düzenlenen serinin 4. ayağında her iki yarışı da kazanarak şampiyonanın 25 yıllık tarihinde liderlik koltuğuna oturan ilk Türk ve Müslüman pilot olarak tarihi bir başarı elde etti.

Sezona Avrupa şampiyonluğu hedefiyle başlayan Galip Atar, Fransa'nın ünlü pisti Paul Ricard'da organize edilen Ferrari Challenge Europe 4. Ayağına damgasını vurdu. 458 Challenge EVO kategorisinde mücadele eden Atar, her iki günde de sıralama turlarının en hızlı ismi oldu. Cumartesi ve pazar günü koşulan iki yarışta da birinciliği elde eden sporcumuz bu yarış sonrasında şampiyona liderliğine yükselerek önemli bir başarıya imza attı. Atar, FIA uluslararası yarış serileri arasında yer alan ve tamamen eşit otomobillerin mücadele ettiği tek marka kupaları içinde en prestijli serilerden biri olan Ferrari Challenge'da, şampiyona liderliğine yükselme başarısı gösteren ilk Türk sporcu oldu.

Yarış sonrası yaptığı açıklamada Galip Atar "Sezon başında henüz rakiplerimiz bile belli değilken Avrupa şampiyonluğunu ülkemize getirme hedefiyle yola çıktık. Yarış sonrasında bayrağımızı podyumun en üstünde dalgalandırmak gurur vericiydi. Fransa'da iki yarışı da kazanarak elde ettiğimiz liderliği sezon sonuna kadar koruyarak hedefimize ulaşmak için elimizden geleni ortaya koyacağız" dedi. Ferrari Challenge Europe 22 – 24 Eylül tarihlerinde İngiltere'nin Silverstone Pisti'nde organize edilecek 5. ayak ile devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fransa Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title