Haberler

Farklı Kültürler Seferihisar'da Buluştu

Proje kapsamında Seferihisar'a gelen 45 çocuk, 15 gün boyunca 45 gönüllü ailenin yanında kalacak.

Çocuk Dostu Kent olmak için UNICEF'e başvuran Seferihisar Belediyesi "Seferihisar, Higashimatsushima, Batman" dostluk projesi kapsamında farklı kültürlerdeki çocukları bir araya getirdi.

Tsunami felaketinde ailelerini kaybetmiş Japon çocuklar ve hayatlarında ilk kez Batman dışına çıkan çocuklar, Seferihisar Belediyesi'nin öncülüğünde, Seferihisarlı 45 gönüllü ailenin yanında tatil yapacaklar. Seferihisar'dan tüm dünyaya "Farklı kültürlerle bir arada yaşamanın, çocuklarla birlikte öğrenmenin, yeni ve unutulmaz şeyler yaşamanın, renkleri, dilleri, ırkları ne olursa olsun tüm çocukların bizim çocuklarımız olduğunun" mesajı verilecek. 15 gün boyunca Seferihisar Belediyesi tarafından hazırlanan etkinliklerle, Seferihisarlı çocukların ev sahipliğinde bir tatil geçirecek olan Japon çocuklar Türk Hava Yolları'nın, Batman'lı çocuklar ise Niyazoğlu Turizm'in sponsorluğuyla İzmir'e geldi.

JAPONLARA HAVAALANINDA KARŞILAMA

Japonya'nın Higashimatsushima ve Seferihisar Belediyesi'nin karşılıklı görüşmelerinin ardından 25 Temmuz akşamı Adnan Menderes Havaalanı'na inen 20 çocuk Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çocuk Belediyesi Başkanı Sıla Doğru ve gönüllü aileler tarafından havaalanında çiçeklerle karşılandı. Karşılamada bir açıklama yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer Japon çocukları misafir ettikleri için çok heyecanlı olduklarını belirterek; " Japonya'da yaşanan büyük felaketin ardından onlara acılarını unutturacak bir tatil planladık. Onları çocuk belediyemiz karşılıyor. Çok güzel bir program hazırladık. Birlikte yemek yapacaklar, birlikte spor yapacaklar, gezecekler, eğlenecekler onlar Türkçe bizimkiler Japonya öğrenecek. Keyifli bir 15 gün olacak" dedi. Seferihisarlıların projeye sahip çıktığını ve 45 gönüllü aile arıyoruz ilanından birkaç gün içinde inanılmaz bir taleple karşılaştıklarını belirten Başkan Soyer; "Japon çocuklar henüz yaraları daha tazeyken bir aile şefkatine, bir tabak yemeğe, bir büyüğe, bir kardeşe kısacası bir aileye özlem duyuyor, Batmanlılar hayatlarında ilk kez Batman dışına çıkıyor ve denizi görüyor. Böyle büyük bir sosyal sorumluluk projesine Seferihisarlılarla birlikte imza attığımız için çok mutluyum" dedi.

Japon heyetinin gözetmeni Posterus Corporations Başkanı Takahashi Kuniko ise; Çok değerli Belediye Başkanımız Tunç Bey'in katkılarıyla ve davetleriyle depremde büyük felaketi yaşayan ve evlerini kaybeden 20 çocuğu Seferihisar'a getirdik. Japonya ve Türkiye gibi deniz aşırı iki ülkede çocukların başka arkadaşları olacak. Çocuklar hem kendi kültürlerini anlatacak, hem çocuklar rahatlayacak hem de bu çocuklar arasında büyük bir köprü kurulacak. Burada olduğumuz için çok mutluyuz" dedi.

ÇOCUKLAR EVLERE YERLEŞTİ

Japon ve Batman'lı çocukları evlerinde ağırlayacak 45 aile misafirlerini teslim aldı. Hediyelerle karşılanan çocuklar, yol yorgunu oldukları için hemen evlere götürülerek dinlendirildi. 26 Temmuz Salı gününden itibaren başlayacak etkinliklerle çocuklara oryantasyon ve adaptasyon çalışmaları yapılacak, karşılıklı Türkçe ve Japonca eğitimleri verilecek. Yaz Spor Okulu, yemek atölyesi, aquapark gibi etkinliklere katılacak çocuklar İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret edecek ve Sasalı Doğal Yaşam Parkı, Uzay Kampı, Ümran Baradan Oyuncak Müzesi ziyareti gibi birçok etkinliğe katılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title