Haberler

Eyüpsultan'da Kedilere Asit Atan Şüpheli Gözaltına Alındı

Güncelleme:

Eyüpsultan'da kedilere asit atıldığı iddiasıyla hayvanseverler basın açıklaması yaptı. Hayvan Haklarını Koruma Federasyonu Başkanı, olayda 50'den fazla kedinin yaralandığını belirtti. İstanbul Valiliği ise saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edilen bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

EYÜPSULTAN'da kedilerin üzerine asit döküldüğünü öne süren hayvanseverler Eyüpsultan Kaymakamlığı önünde toplanarak basın açıklamasında bulundu. Hayvan Haklarını Koruma Federasyonu Başkanı Nihal Kasa şimdiye kadar 50'yi aşkın kedinin yaralandığını söyledi. İstanbul Valiliği'nin bugün yapılan yazılı açıklamada "Güvenlik kamerası olmayan bölgede yapılan soruşturma sonucunda kedilere, yakıcı maddeyle saldırdığı tespit edilen M. K. K. gözaltına alınarak Eyüpsultan Polis Merkezi Amirliği'ne teslim edilmiştir" ifadeleri yer aldı.

Eyüpsultan Merkez Mahallesi'nde kedilerin üzerinde yanıklar ve sarı lekeler görenler durumu İBB ekiplerine bildirdi. Bir kısım yaralı kedi İBB'nin veteriner kliniğinde bir kısmı ise özel kliniklerde tedaviye alındı. Duruma tepki göstermek için dün Eyüpsultan Kaymakamlığı önünde toplanan hayvanseverler basın açıklaması yaptı. Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara hayvanseverlere bilgi verdi.

"SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK"

Şimdiye kadar yaşanan olay sebebiyle ölü kedinin bulunmadığı bilgisini veren Eyüpsultan Kaymakam'ı İhsan Kara, "Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bu olayın yaşanmasından dolayı son derece üzgünüz. Kaymakamlık olarak biz bu çalışmaların koordinasyonunda bir daha böyle bir olayın yaşanmaması hususuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kamera görüntüleri inceleniyor. Şahsın ölçüsüz hareketler içinde olduğu fakat yüzünün tanımlanamadığı, tanınırsa yakalanacağı aşikardır" dedi.

"50'Yİ AŞKIN KEDİ KEZZAPLA YAKILDI"

Hayvan Haklarını Koruma Federasyonu Başkanı Nihal Kasa ise, "Eyüp'te bir ayı aşkın süredir en büyük sahabelerden olan Eyüp Sultan hazretlerinin kabrinin yakınlarındaki mezarlarda hayvanlar kezzap dökülerek yakılıyor. İç organları adeta parçalanarak, işkence edilerek öldürülüyor. Son olayda da çok sayıda bu şekilde kedi bulundu. Orada acı çekmekte olan hayvanlar var. Bu noktada polis devriyesi, gece bekçisi gibi güvenlik önlemlerinin ve kameraların daha da arttırılmasını talep ediyoruz. Bugün orada sadece o zavallı kedilerden değil bir çocuk bir canlı da zarar görebilirdi. Bunun bir kezzap olduğunu veteriner hekimlerimizden öğrendik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait klinikteki kedilerin yanı sıra özel kliniklere giden kedilerde var o bölgenin gönüllüsünün söylediğine göre 50'yi aşkın kedinin zarar gördüğü söyleniyor" dedi.

KEDİLERE, YAKICI MADDEYLE SALDIRDIĞI TESPİT EDİLEN BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada "Yayınlanan görüntüler üzerine Eyüpsultan Asayiş Büro ekiplerimiz Piyer Loti mezarlığı bölgesinde inceleme başlatmıştır. Yapılan inceleme sonucunda mezarlık içerisinde ölmüş ya da çeşitli yerlerinden yaralanmış çok sayıda kediye rastlanmıştır. Güvenlik kamerası olmayan bölgede yapılan soruşturma sonucunda kedilere, yakıcı maddeyle saldırdığı tespit edilen M. K. K. gözaltına alınarak Eyüpsultan Polis Merkezi Amirligi'ne teslim edilmiştir. Olay yerinde ve çevresinde bahse konu suçu işlediği düşünülen başkaca şüpheli şahısların tespiti ve yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eyüpsultan İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title